Ramses 90

Jenny Arean en Maarten Heijmans zijn twee van de artiesten die op 24 september en 23 oktober 2023 optreden tijdens een hommageavond voor Ramses Shaffy in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De avond wordt georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival. Aanleiding is de negentigste geboortedag van de in 2009 overleden chansonnier.

Tijdens Ramses 90, zoals de avond heet, worden bekende liedjes als Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk En Bewonder, We Zullen Doorgaan en Laat Me uitgevoerd door diverse zangers, muzikanten, acteurs en spoken word-artiesten. Naast Heijmans, die in 2015 een International Emmy Award won voor zijn vertolking van Shaffy in de serie Ramses, en Arean zijn dat onder meer het Amsterdams Andalusisch Orkest, Gershwin Bonevacia, Luan Buleshkaj, Richard Groenendijk, Sarah Janneh, n00b, Flip Noorman, Meral Polat, Sabri Saad el Hamus en Lucretia van der Vloot.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival eert sinds 1989 jaarlijks artiesten die van grote betekenis zijn of zijn geweest voor de Nederlandse kleinkunst. Eerder bracht het festival al hommages aan onder andere Ivo de Wijs, Liesbeth List, Freek de Jonge, Simone Kleinsma en Jurrian van Dongen. De kaartverkoop voor Ramses 90 is inmiddels gestart.