De Jantjes

Jenny Arean speelde vanaf 17 mei 2005 de rol van tante Pietje in de musical "De Jantjes". Zij had deze rol overgenomen van Carry Tefsen die ging repeteren voor het speciaal voor haar geschreven toneelstuk "Champagne".

Het verhaal

Het verhaal van 'De Jantjes' speelt zich af in de Jordaan in het begin van de vorige eeuw. Dolle Dries (Hugo Metsers), Blauwe Toon (István Hitzelberger) en Schele Manus (Dennis Overeem) zit het de laatste tijd niet mee. Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap door zijn vriendin Toffe Jans (Birgit Schuurman) aan de kant gezet en ook Dolle Dries krijgt de bons van zijn vriendin Blonde Greet (Wieneke Remmers). Gedrieën besluiten ze te tekenen bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nogal wat veranderd.

Tante Pietje is het type van 'n welgedane en geslepen Amsterdamse kasteleines, van alle markten thuis en weinig kieskeurig als het gaat om geld verdienen en om zaken naar haar hand te zetten. Zij drijft het logement annex cafe in het hartje van de Jordaan, waar een groot deel van de aktie plaats vindt.

Rollen

Dries: Hugo Metsers
Blauwe Toon: István Hitzelberger
Schele Manus: Dennis Overeem
Toffe Jans: Birgit Schuurman
Blonde Greet: Wieneke Remmers
Tante Pietje: Jenny Arean

Credits

Onbekend

Premièredatum

Onbekend