DVD "’t Schaep met de 5 Pooten"

Met trots presenteert Bridge Entertainment Group, onderdeel van de Foreign Media Group, op DVD de TV-serie "’t Schaep met de 5 Pooten", zoals deze de afgelopen maanden met ongekend groot succes (gemiddeld meer dan 1.6 miljoen kijkers per aflevering) op televisie bij de KRO is uitgezonden.

De serie is op 3 DVD’s bijeenbracht, meer dan 6 uur kijkplezier. Geniet van de komische, soms ontroerende maar altijd levendige gebeurtenissen in het beroemde Amsterdamse café in de Jordaan van de jaren zestig, waar kroegbaas Kootje de Beer (Pierre Bokma) het voor het zeggen heeft. Leef mee met de grote en kleine problemen van Lukas Blijdschap (Marc-Marie Huijbrechts), tante Door (Loes Luca), Lena Braams (Georgina Verbaan), opoe withof (Carry Tefsen) en al die andere onvergetelijke personages, met veel gevoel voor humor en het hart op de tong.

De serie is een remake van de razend populaire, door Joes Odufré geregisseerde, gelijknamige serie van Eli Asser, waarvan het eerste deel op 5 december 1969 met in de hoofdrollen Piet Römer, Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal, op televisie werd uitgezonden. Al snel zong iedereen de liedjes op muziek van Harry Bannink mee. De serie groeide uit tot een van de meest komische series uit de Nederlandse TV-geschiedenis en werd terecht bekroond met de Televizier-ring voor het beste TV-programma. Helaas bleef van het oorspronkelijke materiaal zeer weinig bewaard. In een co-productie van KRO, IDTV en KEMNA & ZONEN werden alle originele scripts bewerkt tot afleveringen met een hedendaags karakter, ook al speelt 't Schaep met de 5 Pooten nog steeds in 1969. Norbert ter Hall deed de regie. Van het resultaat heeft Nederland de afgelopen maanden massaal kunnen genieten.

Rolverdeling

Met in de hoofdrollen:

  • Pierre Bokma (kroegbaas Kootje de Beer),
  • Marc-Marie Huijbregts (Lukas Blijdschap),
  • Loes Luca (tante Door), Georgina Verbaan (Lena Braams),
  • Carry Tefsen (opoe Withof).
  • Tevens met: Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke, Bianca Krijgsman

Gastrollen van ondermeer: Adèle Bloemendaal, Huub van der Lubbe, Jelka van Houten, Michiel Huisman, Jack Wouterse, Theo Maassen, Tygo Gernandt, Gerard Cox, Wieteke van Dort.
Scenario: Eli Asser, Frank Houtappels
Muziek: Harry Bannink

Details DVD

Technische gegevens: Speelduur: ± 360 minuten – Taal: Nederlands – Beeldformaat: 16:9 – Regio code: 2 (pal) - Audio: Dolby Digital Consumentenadviesprijs: € 29,95