DVD "'t Vrije Schaep"

Na het enorme verkoopsucces van de 3 DVD-Box "’t Schaep met de 5 Pooten" presenteert Bridge Entertainment Group met trots de release op DVD van het hilarische vervolg; de TV-serie "’t Vrije Schaep (met de 5 pooten)". Sinds 2 januari installeren zich wekelijks gemiddeld 2 miljoen mensen voor de televisie om te genieten van deze fantastische serie, waarin topacteurs als Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca, Georgina Verbaan, Carry Tefsen, Jenny Arean, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke en Ton Kas lief en leed delen.

Ontmoetten de ras-Amsterdamse types elkaar eerder in een Jordaans buurtcafé, nu, tien jaar later, is de locatie een camping in de duinen. Het enthousiasme spat van de serie af, mede door liedjes uit de jaren zeventig zoals "Ay ay Dolores", "Heel Even", "Laat me alleen", "Telkens weer", "Pastorale", "Ik doe wat ik doe", "Een man mag niet huilen", "’t Is weer voorbij de mooie zomer" en "Ik ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben".

Het verhaal

Kootje de Beer (Pierre Bokma) heeft café ‘t Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en hij was toe aan een frisse wind. Letterlijk de daad bij het woord gevoegd, begint hij een camping aan de Noordzee: Camping ‘t Vrije Schaep. Zijn trouwe maat Lukas (Marc-Marie Huijbregts) verhuist met hem mee en ook de vaste clientèle laat hem niet in de steek. Riek (Jenny Arean) & Arie (Ton Kas), maar ook Greet (Bianca Krijgsman) - inmiddels zwanger - met haar Huipie (Laus Steenbeeke) en Opoe Withof (Carry Tefsen) weten de weg naar de camping te vinden en zijn niet te beroerd de handjes uit de mouwen te steken.

Maar waar is Door (Loes Luca)?

Zonder haar is niets hetzelfde en zeker Kootje niet. Als Doortje is teruggekomen lijkt niets een vrolijke, aangename zomer in de weg te staan. Niets is minder waar. Lena (Georgina Verbaan) ontbreekt nog. Ze wordt achter de ramen op de wallen gesignaleerd door Arie. Het 25-jarig huwelijksfeest van Riek en Arie dreigt daarom niet door te gaan. En dan is daar de dochter van opoe Withof. Ze heeft een plek in een bejaardenhuis voor haar moeder weten te regelen. Ook campinggasten zorgen voor de nodige onrust. Oude liefdes komen kamperen en nieuwe liefdes ontstaan. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gevoelens bij, van verbijstering tot herkenning en van jaloezie tot medeleven.

De TV-serie "’t Vrije Schaep (met de 5 pooten)" is een vervolg op de remake van de razend populaire, door Joes Odufré geregisseerde, serie ’t Schaep met de 5 Pooten van Eli Asser, waarvan het eerste deel op 5 december 1969 met in de hoofdrollen Piet Römer, Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal, op televisie werd uitgezonden. Al snel zong iedereen de liedjes op muziek van Harry Bannink mee. De serie groeide uit tot een van de meest komische series uit de Nederlandse TVgeschiedenis en werd terecht bekroond met de Televizier-ring voor het beste TVprogramma. Helaas bleef van het oorspronkelijke materiaal zeer weinig bewaard.

Rolverdeling

Pierre Bokma (Kootje de Beer),

Marc-Marie Huijbregts (Lukas Blijdschap),

Loes Luca (tante Door),

Georgina Verbaan (Lena Braams)

Carry Tefsen (Opoe Withof)

Jenny Arean (Riek),

Bianca Krijgsman (Greet),

Laus Steenbeeke (Huipie),

Ton Kas (Arie)

Gastrollen van ondermeer: Annet Malherbe, Hans Kesting, Cas Jansen,Theu Boermans
Scenario: Frank Houtappels
Regie: Frank Krom, Joram Lursen, Norbert ter Hall, Pieter van Rijn

Afleveringen

DVD 1:

  1. Camping ’t Vrije Schaep
  2. Ik doe wat ik doe
  3. Pastorale

DVD 2:

  1. Jacqueline
  2. Sjon
  3. Houdt ’t dan nooit op?

DVD 3:

  1. Ellie
  2. Amsterdams Parfum