Paul Chevrolet en de ultieme hallucinatie

Het verhaal

Paul Chevrolet is een succesvol schrijver van detectiveromans; hij is gescheiden, in het bezit van een dochter en een kennelijke behoefte weer bij haar en haar moeder terug te keren. Als hij niet op zijn wordprocessor bezig is, rijdt hij op zijn fiets door Amsterdam, bezoekt vrienden als zijn behoorlijk excentrieke jeugdliefde Charlotte en haar cynische echtgenoot Herman of luistert naar de verhalen van een bevriende hoer Paloma.

Hoofdpersoon in die verhalen is de mythische gangsterkoning Boy Pappa, die het leven van de schrijver infiltreert in de gedaante van de ex-minnaar van de hoer, als een personage uit zijn nieuwe roman en tenslotte als zijn alter ego.

Paul Chevrolet verdient geld, maar niet genoeg om de alimentatie te betalen. Hij gaf drie jaar van zijn leven aan een psychologisch vertoog over de liefde, getiteld 'De ultieme hallucinatie'.

Uitgeefster Elizabet maakt dat met de grond gelijk. Haar dochter, een geslaagde beursspeculante, ontfermt zich over de ontredderde schrijver en gaat met hem een door haar gecontroleerde verhouding aan. Gelouterd door enkele enerverende ervaringen besluit Chevrolet alle hallucinaties te laten voor wat ze zijn en weet hij zich weer een plaats te veroveren aan de zijde van zijn evenwichtige echtgenote.

Cast

Peter Faber (Leopold, alias Paul Chevrolet)
Jenny Arean (Willie)
Liz Snoyink (Suzanne)
Ellen Vogel (Elizabeth)
Cas Enklaar (Herman du Bois)
Moniek Toebosch (Charlotte)
Frances Sanders (Paloma)
Lizette Oosthoek (Marina)
Suzanne Wouters (Alexandra)
Eddie Constantine ('Boy Pappa')

Credits:

Regie: Pim de la Parra
Scenario: Pim de la Parra, Dorna van Rouveroy
Muziek: Lodewijk de Boer. Songs: 'She loves the jerk' door John Hiatt en 'It may not always be so' door Mathilde Santing.
Première: 31 oktober 1985