Beppie

De televisieserie Beppie is een modern sprookje in twaalf afleveringen. De liedjes zijn gecomponeerd door Harry Bannink. Annie M.G. Schmidt schrijft de serie samen met haar zoon Flip van Duijn en Haye van der Heyden.

De serie slaat niet aan. Later zal Annie het een vergissing noemen om samen met Flip en Haye een serie te schrijven. In Hans Vogels biografie "Wacht maar tot ik dood ben" zegt Flip: "Ik denk dat dat samenwerken van Annie en mij bewust of onbewust ook een manier is geweest - of een poging - om mij aan zich te binden. Annie is een groot deel van haar leven een werkend mens geweest. En uit dat werk heeft ze een groot deel van haar leven gehaald (...) Toen ik opeens kindertheater ging schrijven, dacht ze: 'Ha, fijn, Flip is een collega. Ik kan met hem werken. Dat heb ik altijd gewild.'(...) Deels omdat we elkaar zo goed kenden en ik haar werk. Maar ook: die zoon bij haar houden."

Het verhaal

Na een ongeluk meldt het echtpaar Van de Broek zich bij de hemelpoort. Beppie mag blijven, maar haar man moet eerst nog een goede daad verrichten op aarde. Binnen een jaar moet hij het huwelijk van de excentrieke psychiater Norbert en zijn snobistische vrouw redden. Hun dochter helpt meneer Van de Broek daarbij en vanuit de hemel doet Beppie haar best.

Credits

Uitzending: AVRO (1e uitzending 2 maart 1989 - 12e & laatste uitzending 25 mei 1989)

Tekst: Annie Schmidt, Flip van Duyn en Haye van der Heyden

Regie: Rob Herzet

Muziek

Harry Bannink

Liedjes: Onder andere: Beppie ben je boven, Bestaat ze echt, Zachtjes breken, Huwelijksbootje, Dubbel mannenkwartet (samen met Haye van der Heyden), Knaftlied, Wij passen niet bij elkaar, Boedelscheiding, De kok die alles kan (De overige liedjes werden geschreven door Haye van der Heyden en door Flip van Duyn)

Cast

Vaste spelers: Sylvia de Leur, Johnny Kraaykamp, Adèle Bloemendaal, Rijk de Gooyer

Gastspelers: Ab Abspoel, Jenny Arean, Corné du Crocq, Walter Crommelin, John van Dreelen, Porgy Franssen, Arie Hage, Haye van der Heyden, Leen Jongewaard, Julian, Robin Kortlang, Wigbolt Kruyver, Hans Leendertse, Gees Linnebank, Loes Luca, Con Meijer, Lieneke le Roux, Marjolein Sligte, Jan Willem Sterneberg, Serge Henri Valcke

In 2009 is de serie op DVD uitgekomen.

Video