Irma La Douce

Na Lia Dorana en Beppie Nooy was Jenny Arean de eer gegund de rol van lichtekooi Irma te spelen. De wens om na de succesvolle reeks opvoeringen van Het Rotterdams Toneel weer een Irma la Douce uit te brengen was afkomstig van Steve van Brandenberg. In 1961 was Van Brandenberg nog jong genoeg om de rollen van Nestor en Oscar voor zijn rekening te nemen, maar in deze versie van producent René Sleeswijk nam hij genoegen met de functie van verteller. Ook assisteerde hij regisseur George Vitaly.

Voor de vertaling werd teruggegrepen naar de teksten die Hans Andreus en Remco Campert hadden geschreven voor de oorspronkelijke Nederlandse uitvoering van Irma la Douce. En zelfs de decor- en kostuumontwerpen die Nicolaas Wijnberg voor Het Rotterdams Toneel had gemaakt, werden weer opgediept. Naast Jenny Arean als een ontwapenende Irma sprong volgens de recensenten vooral mimespeler Rob van Reijn als clochard in het oog.

Over deze musical zegt Jenny: "Het was niet zo'n mooie gave productie, maar ik heb wel een heel leuke tijd gehad met Henk van Ulsen en "De nachten van Parijs" is heerlijk om te doen".

Het verhaal

Als souteneur Nestor Jaloers wordt op de cliëntèle van zijn geliefde prostituee Irma, besluit hij zich voor te doen als haar enige klant Oscar. Nestors jaloezie laat zich echter niet temmen en al gauw is hij ook afgunstig op zijn eigen creatie. Hij ruimt zijn alter ego uit de weg. Maar hoe fictief de persoon Oscar ook is, Nestor wordt toch gearresteerd voor deze moord en gevangen gezet. Hij weet te ontspannen en herenigt zicht met de inmiddels zwangere Irma. Ze gaan een mooie toekomst tegemoet als de trotse ouders van de tweeling Nestor en Oscar.

Rollen

Irma: Jenny Arean
Nestor/Oscar: Henk van Ulsen
Bob: Steve vam Brandenberg
Ensemble: Frans Kokshoorn, Bert van der Linden, Bob Goedhart, Donald Jones, Johan Sirag, Rob vam Reijn, Bram Biesterveld

Credits

Regie: George Vitaly

Premièredatum

Première 20 september 1973, Theater Gooiland , Hilversum

Foto's uit het programmaboekje