Bitter Lemon

Het verhaal

Bitter Lemon is een komedie geschreven door Dimitri Frenkel Frank. Hij schreef hierover in het programmaboekje:

"Bitter Lemon heb ik voor Jenny Arean geschreven. Ik had met haar - plus Robert Long en Jérôme Reehuis - de cabaret-revue "Scherts, Satire, Songs en ander Snoepgoed gespeeld en dacht toen: "Die vrouw heeft zoveel in haar mars, zoveel gevoel, humor, warmte en intelligentie, daar zou ik iets voor willen maken, waarin ze dat allemaal kwijt kan." Nou dat heb ik gedaan en het resultaat ziet u vanavond.

"Bitter Lemon" is, zoals de titel aanduidt, geen suikerzoet blijspelletje. Het gaat over verwarring, illusies, wanhoop - zoals de meeste komedies - maar ik heb de scherpte kantjes niet verdoezeld, hoop ik.

Daarom zijn ook Carol van Herwijnen en Lou Landré de tegenspelers van Jenny: twee karakterspelers, twee sterke toneelpersoonlijkheden en allesbehalve zeepbellenblazers.

"Valt er niets te lachen?" zult u vragen. Wel ik kan alleen maar om een komedie lachen als er echt en hevig toneel wordt gespeeld. Iemand glijdt pas leuk op een bananenschil uit, als het lijkt of hij echt pijnlijk hard valt, nietwaar? Veel plezier!"

Rollen

Polly - Jenny Arean
Axel - Carol van Herwijnen
John - Lou Landré

Credits

Regie - Dimitri Frenkel Frank
Toneelbeeld - Frank Raven
Technische leiding - Martin Reekers
Regie-assistent - Yolanda Beek
Productie - Hemmo B. Drexhage / Creative Arts Promotions BV

Premièredatum

Premiere: Donderdag 17 maart 1977 , Hofpleintheater , Rotterdam.
Meer dan 150 opvoeringen, waarvan 145 uitverkocht.