Nieuws archief

December 2016

Jenny luncht met de koning

Jenny Arean, Sanne Hans en Jan Rot prikten op 1 december een vorkje mee op Paleis Noordeinde. Ze behoorden tot de 27 genodigden van een lunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Jenny Arean ontving onlangs de Blijvend Applaus Prijs. Ook actrice Wine Dierikx prikte een vorkje mee. Zij won in september de toneelprijs Theo d'Or.

Zangeres Sanne Hans, alias Miss Montreal, had de uitnodiging van het paleis te danken aan het winnen van een 3FM Award voor beste zangeres. Radiopresentator Ron Kas van het NPO Radio 5-programma lunchte mee omdat hij eerder dit jaar de Zilveren Reismicrofoon had gewonnen. Jan Rot kreeg de koninklijke lunch als winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen.

November 2016

Uitreiking Blijvend Applaus Prijs

Zondagmiddag 20 november heeft Jenny de Blijvend Applaus Prijs 2016 in ontvangst genomen. Ze kreeg de cabaret- en kleinkunstprijs zondag uit handen van Job Cohen in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De Blijvend Applaus Prijs is een erkenning voor haar hele oeuvre. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en 5000 euro.

"Jenny Arean is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft," aldus de jury. "Gretig en genietend."

De middag werd geopend door een voordracht door Jente, de kleindochter van Jenny, zij droeg "Ubbeltje van de bakker" van Annie M.G. Schmidt voor, waarmee Jenny ruim vijftig jaar geleden auditie deed bij Wim Kan en Corry Vonk.

Tijdens de uitreiking in De Kleine Komedie waren er optredens van onder andere Paul de Munnik, Lucretia van der Vloot, Marijn Brouwers en Wende Snijders. Zij zongen liedjes uit het repertoire van Jenny Arean. Ivo de Wijs hield een voordracht in de vorm van een gesproken column en Louis van Dijk had een videoboodschap ingesproken. Ook Meral Polat en Matteo van der Grijn traden op, zij zongen het lied De grachten zijn van iedereen.

De presentatie was in handen van Sanne Wallis de Vries.

In haar dankwoord zei Jenny dat ze veel te danken heeft aan haar tekstschrijvers en componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar carrière.

Mei 2016

Prachtige recensies voor "Jenny Arean & Marijn Brouwers"

De eerste recensies voor Jenny en Marijn's nieuwe voorstelling zijn overwegend positief.

Trouw: 'Arean is een gesoigneerde dame en een heerlijk volkswijf tegelijkertijd. Door die dubbele lading blijf je kijken en luisteren. Terwijl ze zingt voel je als publiek haar tranen van binnen mee, zonder dat het neigt naar sentiment.

NRC Handelsblad: 'Nog altijd is Arean de grootmeesteres van de verhalende liedjes, waarin ieder woord een eigen gevoelslading krijgt, en de levenslustige hymnes waarin ze zich met grote gretigheid weet vast te bijten.

Klik hier voor meer informatie.

April 2016

Extra voorstellingen "Jenny Arean & Marijn Brouwers"

De voorstelling die Jenny momenteel maakt met collega Marijn Brouwers wordt verlengd met 25 voorstellingen. Jenny Arean & Marijn Brouwers gaat op 16 mei aanstaande in première in de Kleine Komedie in Amsterdam en is niet alleen deze zomer te zien, zoals aanvankelijk het plan was, maar speelt nog door t/m maart 2017. De exacte speellijst wordt binnenkort bekend gemaakt.

Klik hier voor meer informatie.

Maart 2016

Blijvend Applaus Prijs voor Jenny Arean

Jenny Arean krijgt de Blijvend Applaus Prijs 2016. Dat heeft de jury van de cabaret- en kleinkunstprijs woensdag bekendgemaakt. De prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur en 5000 euro, wordt 20 november uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.

"Jenny Arean is de beste chansonnière van Nederland, die met een onverzettelijke overtuigingskracht en fonkelende expressie zingt wat ze te zeggen heeft", aldus de jury. "Gretig en genietend."

De afgelopen jaren wonnen onder anderen actrice Ingeborg Elzevier, Mini & Maxi en concertzangeres Jard van Nes de Blijvend Applaus Prijs, een erkenning voor het hele oeuvre van een podiumkunstenaar.

Augustus 2015

Jenny Arean in nieuwe bioscoopfilm Hallo Bungalow.

Jenny Arean heeft een rol gekregen in de nieuwe de nieuwe bioscoopfilm Hallo Bungalow.

Andere acteurs en actrices die een rol spelen in de film zijn Jennifer Hoffman, Lies Visschedijk, Eva van der Gucht, Anne-Marie Jung, Roeland Fernhout, Martijn Fischer en Stefan de Walle.

Het verhaal gaat over drie vrouwen die werken in een suf vakantiepark en hun leven meer dan zat zijn. Daarom besluiten ze de criminele parkmanager te chanteren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een ander leven.

De opnames van de film zijn al in volle gang. De film is vanaf 3 december in de bioscoop te zien.

April 2015

Jenny in het volgende theaterseizoen

Jenny Arean gaat volgend seizoen het theater in met collega Marijn Brouwers. Zij gaan een gezamenlijk liedjesprogramma doen, waarmee het duo van mei tot en met december 2016 door Nederland gaat reizen.

Dat hebben zij dinsdag bekendgemaakt. De voorstelling gaat deels bestaan uit oud materiaal uit de 55 jaar dat Arean nu op het podium staat, zoals Beloof het me, Joodse vrouw en Amsterdams Parfum. Daarnaast schrijft Brouwers voor haar en hemzelf een groot aantal nieuwe nummers. De regie ligt in handen van Ruut Weissman.

Het tweetal kent elkaar van de musical Foxtrot, waarin zij in 2001 samen speelden. De 39-jarige Brouwers, die eerder twee soloprogramma’s maakte over Frans Halsema en Charles Aznavour, nam het initiatief en benaderde Arean (72) met het verzoek of ze samen met hem wilde optreden.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny Arean spreekt kinderluisterboek in

Jenny Arean heeft het kinderluisterboek "Oma, mag ik mijn pop terug?" ingesproken. Jenny is een dag de studio ingedoken om het boek in te spreken. "Ze las het voor en het was eigenlijk gelijk goed", zegt Mark Haayema, de auteur van het boek, tegen RTL Boulevard.

Het boek gaat over een oma met Alzheimer. Het boek is gebaseerd op de ervaringen en herinneringen aan de oma van Mark. Zij overleed toen hij 9 jaar was aan de ziekte van Alzheimer.

De opbrengst van het luisterboek gaat naar de stichting Alzheimer Nederland.

December 2014

't Schaep Ahoy

Binnenkort start de nieuwe serie "'t Schaep Aho" op NPO 1. Wekelijks keken gemiddeld 1,8 miljoen mensen naar de vorige serie op NPO 1. Frank Houtappels is wederom verantwoordelijk voor de scenario’s en dit vijfde seizoen wordt geregisseerd door o.a. Frank Krom en Pieter van Rijn, die ook tekenden voor eerdere afleveringen. ’t Schaep is een productie van Kemna & Zonen.

Schaep Ahoy, vanaf 14 maart 2015 om 21.10 uur op NPO 1

Klik hier om meer te lezen.

April 2014

Jenny Arean en Wouter Hamel bij 5 meiconcert

Jenny Arean, jazzartiest Wouter Hamel en violiste Liza Ferschtman treden dit jaar op tijdens het Bevrijdingsconcert op 5 mei in Amsterdam. Ze krijgen daarbij muzikale ondersteuning van philharmonie zuidnederland, de nieuwe naam van het gefuseerde Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Ook het Scapino Ballet uit Rotterdam werkt mee, maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei vrijdag bekend.

Klik hier om meer te lezen.

Maart 2014

Jenny Arean heeft zin in 't Schaep

Jenny Arean kijkt nu al uit naar nieuwe opnamen voor 't Schaep, hoewel die pas over een paar maanden beginnen. "Heerlijk om straks weer bij elkaar te komen, het is echt een beetje familie", zegt de actrice, die woensdag eerst haar rentree maakt in het toneelstuk On Golden Pond, in het AD.

"We hebben afgesproken: of allemaal, of niet meer, maar voorlopig heeft iedereen er nog zo veel zin in", aldus de 71-jarige Arean, die met collega's als Georgina Verbaan, Marc-Marie Huijbregts en Ton Kas series als 't Schaep met de 5 Pooten en 't Spaanse Schaep maakte.

Haar samenspel met Kas, met wie Arean een stel vormt in de serie, wordt alom geroemd. Arean ziet een aparte serie met haar tegenspeler best zitten. "Toch zal er eerst iets moeten worden geschreven. Ton en ik zijn er in elk geval voor in."

Februari 2014

Jenny weer terug op de planken

Jenny Arean staat vanaf begin maart weer op de planken. De actrice neemt de hoofdrol van vervangster Liz Snoijink in de voorstelling On Golden Pond weer over, meldt Niehe van Lambaart Theaterproducties maandag.

Jenny brak op 3 januari, vlak na de eerste try-out, haar schouder. Snoijink nam toen haar rol over. Inmiddels is Jenny volledig hersteld van haar blessure en zal ze op 5 maart haar eigen première spelen in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

"De cast is ontzettend blij dat Jenny weer volledig is hersteld van haar blessure. We ontvangen haar met open armen. En daarbij wil ik nogmaals onze enorme dank en bewondering uitspreken naar Liz Snoijink die haar fantastisch heeft vervangen", aldus producent Erwin van Lambaart.

Januari 2014

Vervanging Jenny

Liz Snoijink gaat Jenny Arean vervangen in het toneelstuk On Golden Pond.

"Regisseur Peter Tuinman en ik zijn verheugd dat Liz de rol van Jenny kan en wil overnemen. Ze is een topactrice, bij wie de rol van Ethel Thayer goed past. Zij zal zich deze rol naar verwachting snel eigen kunnen maken", zegt Erwin van Lambaart, producent van On Golden Pond.

De première op 19 januari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag gaat dus door met Liz in de hoofdrol. Na haar herstel neemt Jenny de rol weer van Liz over.

Jenny breekt schouder

Jenny Arean heeft zaterdag haar schouder gebroken. Dit gebeurde nadat ze ongelukkig ten val was gekomen in huis. De actrice heeft veel pijn en moet twee maanden rust houden om te herstellen.

Hierdoor kan ze de rol in het nieuwe toneelstuk On Golden Pond niet langer voor haar rekening nemen. Zo heeft theaterproducent Erwin van Lambaart van Niehe van Lambaart Theaterproducties laten weten.

Arean speelt in het stuk naast Bram van der Vlugt. Afgelopen vrijdag was de eerste try-out van het stuk. De theaterproducent is nu op zoek naar iemand die de rol van Jenny tijdens de eerste helft van de tournee kan overnemen. "“Het is heel verdrietig dat Jenny is uitgeschakeld. Na een intensieve periode van repeteren en het spelen van een zeer geslaagde eerste try out, waren we hard aan het werk voor de première", aldus Erwin van Lambaart. "Maar haar herstel is nu het allerbelangrijkst, dus aan regisseur Peter Tuinman en mij de taak om zo snel mogelijk een actrice te vinden die de komende twee maanden de rol van Ethel op zich kan nemen."

Uiterlijk dinsdag hoopt Van Lambaart iemand gevonden te hebben. De voorstelling die op dinsdag 7 januari gepland staat, gaat niet door. De andere try-outs blijven staan, net als de première op zondag 19 januari. Als Jenny weer beter is, dan zal zij de rol weer op zich nemen. Er zal dan ook een tweede première worden gepland.

December 2013

Nu in het januari nummer van Nouveau: Jenny Arean

Jenny Arean: ‘Ik hou van het leven!’

Mooi persoonlijk interview met Jenny Arean in het januari nummer van Nouveau dat nu in de winkel ligt!

Oktober 2013

Nominaties Musical Awards

Jenny Arean is genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in grote productie, voor haar rol als Miss Hannigan in de musical Annie. Ook zijn Kim-Lian van der Meij en William Spaaij genomineerd.

De musical Shrek is maar liefst vijf keer genomineerd, waaronder een nominatie voor Beste Grote Musical.

Thomas Cammaert, die momenteel Friso Wiegersma speelt in de musical Sonneveld, is genomineerd voor zijn rol in HEMA de musical. Simon Zwiers speelt momenteel Harry/Joe in Flashdance en is genomineerd voor zijn rol in Dik Trom.

Op maandag 25 november zullen in de Theaterhangar te Katwijk de Musical Awards worden uitgereikt.

Augustus 2013

Jenny Arean op de Uitmarkt

Juli 2013

Jenny Arean en Alex Klaassen brengen ode aan Ramses Shaffy

Alex Klaassen, Jenny Arean, Remko Vrijdag, Martine Sandifort en Thé Lau zullen tijdens de Uitmarkt op zaterdag 31 augustus een ode brengen aan Ramses Shaffy.

Ook Noortje Herlaar en Maarten Heijmans, de hoofdrolspelers van de Avro-dramaserie Ramses, zullen optreden in Shaffy Symfonia wat door de AVRO zal worden uitgezonden. Ze worden ondersteund door het orkest Holland Symfonia en Cor Bakker.

Het evenement is gratis te bezoeken en is live te zien bij de Avro op Nederland 2, om 21.10 uur.

April 2013

Interviewbundel: Nieuwe Klassiekers

Op maandag 6 mei presenteert kleinkunstkenner Daan Bartels zijn boek Nieuwe Klassiekers.

Voor dit boek zijn Jenny Arean, Jan Boerstoel en Martin van Dijk geïnterviewd over het lied Amsterdams Parfum. Andere artiesten die in het boek vertellen over bijzondere theater- en nederpopliederen zijn o.a. Boudewijn de Groot, Maarten van Roozendaal, Angela Groothuizen, Theo Nijland en Frans Mulder.

Jenny in Kerstfilm "FINN"

Daan Schuurmans, Hanna Verboom en Jan Decleir hebben een hoofdrol in de nieuwe kerstfilm FINN. De opnames van de film gaan in april van start.

Andere rollen zijn onder anderen voor Jenny Arean en Mark van Eeuwen. FINN is vanaf december in de bioscoop te zien.

Klik hier om meer te lezen.

Jenny Arean in Studio MAX Live

Op maandag 15 april is Jenny arean te gast in Studio MAX Live. Studio MAX Live bekijkt de actualiteit met andere ogen. Frank en Cilly ontvangen hoofdrolspelers uit het nieuws en praten met mensen die door de actualiteit zijn geraakt of geïnspireerd.

Van 12.15 - 13.30 uur, Nederland 1

Presentatie: Cilly Dartell en Frank du Mosch

Januari 2013

Jenny Arean op de planken in Golden Pond

Momenteel schittert Jenny nog in de televisieserie ‘t Schaep in Mokum. Maar vanaf volgend jaar zal ze naast Bram van der Vlugt te zien zijn in het toneelstuk On Golden Pond.

On Golden Pond is oorspronkelijk een stuk uit 1979, dat een aantal jaar later is verfilmd. Onder andere Katherine Hepburn en Jane Fonda speelden hoofdrollen in de film, die vele prijzen won.

Het stuk met Van der Vlugt en Arean gaat in januari in première in Den Haag.

Klik hier om meer te lezen.

November 2012

Jenny bij AVRO's Opium

Acteren, cabaret, zingen en musicals, Jenny Arean is ongelooflijk veelzijdig. Bijna 40 jaar geleden stond ze in haar eerste musical Er valt een ster, een tv musical voor de NCRV. Later volgde grote musicalsuccessen met En nu naar bed (met het legendarische Vluchten kan niet meer, een duet met Frans Halsema) en Heerlijk duurt het langst.

Zondag 25 november gaat de musical Annie in première waarin Arean de gemene en drankzuchtige miss Hannigan speelt. De dag voor de première komt ze toch nog langs bij Opium. Cornald Maas spreekt met haar over deze rol waarin ze zich naar eigen zeggen heerlijk in kan uitleven. Ook kijkt Maas met haar terug op haar begintijd. Had Arean in die vroege jaren zestig ooit gedacht dat ze nog zolang in het middelpunt van de belangstelling zou staan?

Klik hier om naar de website van Opium te gaan.

Oktober 2012

Jenny Arean 70 jaar!

Op 4 oktober wordt Jenny 70 jaar.

Presentator Frits Sissing van de AVRO zal daarom in het programma "Musical Moods" nummers uit het omvangrijke oeuvre van Jenny Arean spelen. Van haar begin in musicals als Anatevka en Irma La Douce, langs de latere producties De Club en De Zoon van Louis Davids en natuurlijk ook opnames van Jenny Arean uit de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink als Foxtrot, Heerlijk Duurt Het Langst en En Nu Naar Bed. Uiteraard zal Vluchten Kan Niet Meer niet ontbreken.

1.      “Amsterdams Parfum” – Jenny Arean
        Uit de voorstelling De Dame Zet Zich Schrap
2.      “Yente, O Yentele” – Jenny Arean, Diana Marlet & Louise Rettich
        Uit de musical Anatevka
3.      “Ver Van Mijn Eigen Huis” – Jenny Arean
        Uit de musical Anatevka
4.      “De Nachten Van Parijs   ” – Jenny Arean
        Uit de musical Irma La Douce
5.      “In Alles Zijn Vader” -  Jenny Arean
        Uit de musical De Club
6.      “Als Je Voor Een Dubbeltje Geboren Bent” – Jenny Arean
        Uit de musical De Zoon van Louis Davids
7.      “Dit Lied Is Duizend Eeuwen Oud” – Jenny Arean
        Uit de voorstelling De Dame Zet Zich Schrap
8.      “Heerlijk Duurt Het Langst” – Marnix Kappers, Jenny Arean & ensemble
        Uit de musical Heerlijk Duurt Het Langst
9.      “Zeur Niet” -  Jenny Arean
        Uit de musical Heerlijk Duurt Het Langst
10.     “De Oude Kat” – Jenny Arean
        Uit de musical Foxtrot 
11.     “Was Dat Nou Alles” – Jenny Arean
        Uit de musical En Nu Naar Bed
12.     “Neem Eens Een Andere “ –  Conny Stuart & Jenny Arean
        Uit de musical En Nu Naar Bed
13.     “Some People” – Jenny Arean
        Uit de musical Gypsy
14.     “Do it again” – Jenny Arean
        Uit de musical The French Doll
15.     “Vluchten Kan Niet Meer” – Frans Halsema en Jenny Arean
        Uit de musical En Nu Naar Bed

De playlist is onder voorbehoud van wijzigingen.

Musical Moods wordt ieder weekend in de nacht van zondag op maandag tussen 00:00 en 01:00 uur uitgezonden op Radio 2.

September 2012

't Schaep in Mokum uitgesteld

De eerste uitzending van de populaire tv-serie ‘t Schaep in Mokum wordt een maand later uitgezonden dan was gepland; niet op 3 december maar op 7 januari 2013. De KRO wil voorkomen dat de serie op 31 december wordt onderbroken door de oudejaarsprogrammering.

De opnames van de komedie, die weer bol staat van zang en dans, zijn inmiddels achter de rug. In deze serie keert de vriendengroep terug naar de Jordaan, net als in de eerste afleveringen. Het verhaal speelt zich om en nabij de jaren '80 af.

Maart 2012

 

Jenny in musical "Annie"

Tony Neef en Jenny Arean gaan beiden een rol vertolken in de musical Annie van Albert Verlinde Entertainment.

Jenny Arean gaat de rol van Miss Hannigan vertolken. Eerder werd bekend dat Gerrie van der Klei ook gecast is voor deze rol, dus zij zullen elkaar gaan afwisselen tijdens de tour.Tony Neef neemt de rol van Daddy Warbucks op zich.

Klik hier om meer te lezen.

Februari 2012

Manoeuvre Benefiet Concert met Jenny Arean

Als start van het 20 jarig jubileum organiseert Gay Mens Chorus Manoeuvre een benefiet concert. Met dit concert The Power of Friendship wil Manoeuvre delen in de eigen feestvreugde. De netto opbrengst van deze middag zal daarom worden overgemaakt naar War Child. Dit eenmalige concert sluit aan bij de actieweek 538 voor War Child.

Jenny Arean is deze middag de hoofdgast van Manoeuvre en zal samen met Tony Neef en het koor acte de presence geven tijdens dit matinee. Cabaretier Richard Groenendijk is gastheer. Alle artiesten werken belangeloos mee aan het gevarieerde programma, waarin bekende nummers van zowel Nederlandse als buitenlandse artiesten in verschillende samenstellingen ten gehore worden gebracht.

Het Conservatorium van Amsterdam heeft de Amsterdam Blue Note Zaal voor dit benefiet concert ter beschikking gesteld. Deze nieuwe zaal heeft 160 zitplaatsen en beschikt over de juiste ambiance om dit eenmalige concert van Manoeuvre de uitstraling te geven die het verdient. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje in de foyer.

Dirigent: Michael van Breemen Pianist: Jetze Dubbelman Aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) Toegang: 50,00 euro Reserveren en extra info: www.manoeuvre.nl.

Zondag, 11 maart 2012 - 15.00 uur Conservatorium van Amsterdam Amsterdam Blue Note Zaal,Oosterdokskade 151, Amsterdam.

December 2011

Jenny Arean in "Sterren op het doek"

Hanneke Groenteman verwelkomt in alweer het vijfde seizoen van het Omroep MAX-programma "Sterren op het doek" diverse bekende Nederlanders die zich laten vereeuwigen.

Beeldend kunstenares Bo de Jong heeft een portret gemaakt van Jenny Arean. De poseersessie is al geweest; op 9 januari onthullen De Jong en de twee andere deelnemende kunstenaars het resultaat. De tv-uitzending is op 7 februari.

Oktober 2011

Jenny Arean bij Kunststof TV

Op zondag 30 oktober is Jenny Arean te gast bij Kunststof TV (18.05, Nederland 2). U kunt bij deze live opname aanwezig zijn door contact op te nemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De opnames zijn in ‘Studio Westergasfabriek’ in Amsterdam. Publiek vanaf 16 jaar.

Meer informatie over de gasten en de uitzending? Kijk op: kunststoftv.ntr.nl.

Help Jenny Arean om Robert Long weer op de radio te krijgen

Op maandag 31 oktober gaat de voorstelling Vroeger of Later in première in het DeLaMar Theater. Tony Neef, Jenny Arean, Maaike Widdershoven en Joël de Tombe brengen het prachtige en tijdloze repertoire van Robert Long.

De musicalsterren zijn onder de indruk van de bijzondere liedjes van Robert Long en hebben daarom een campagne opgezet om de nummers terug op de radio te krijgen. Vandaag is de kick-off van de campagne met een speciale Robert Long-week op Radio 5 waar de hele week de muziek van Long wordt gedraaid en verschillende interviews te horen zijn met de cast van Vroeger of Later.

Je kunt deze campagne steunen door naar deze Facebook-pagina: www.facebook.com/songsvanlong te gaan. Klik vervolgens aan de linkerkant op “Op de radio!” en dan op de banner.

Juni 2011

Theater Instituut Nederland

Staatssecretaris Zijlstra van Cultuur wil de subsidie aan het Theater Instituut Nederland stop zetten. Dat betekent het einde van een collectie die al sinds de 19e eeuw wordt verzameld en getoond in talloze publicaties, digitale presentaties en reizende tentoonstellingen.

Dit unieke erfgoed is van ons allemaal.

Waar vind je anders het kostuum dat Tom Manders als Dorus droeg? Of de balletschoenen en tutu’s van Alexandra Radius? Video’s van de eerste voorstellingen van Carice van Houten en Halina Reijn? Of verhalen over de zwarte avonden van Ko van Dijk tijdens de Tweede Wereldoorlog? Het archief van locatiegezelschap Dogtroep? De originele, handgeschreven bladmuziek van de musicals die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink schreven?

Het geheugen van het theater dreigt te verdwijnen. Wat na 2012 gemaakt wordt, zal nooit meer terug te vinden zijn. Dit mag niet gebeuren!

Onderteken de petitie op http://tin.petities.nl.

Mei 2011

Hommage aan Annie M.G. Schmidt in M-Lab

Mei is Annie M.G. Schmidt maand! Deze maand is het namelijk precies honderd jaar geleden dat onze geliefde schrijfster werd geboren. Op 30 mei zal ook theater M-Lab een hommage brengen aan Annie.

Jenny Arean, Marijn Brouwers, Isabel Commandeur, Ellen Evers, Daphne Flint, Dorien Haan, Ara Halici, Rosalie de Jong, Gerrie van der Klei, Jamai Loman, Vera Mann, Frans Mulder, Tony Neef, Anouk van Nes, Joep Onderdelinden, Lone van Roosendaal, Michelle van de Ven, Renee van Wegberg en anderen zingen hun favoriete Schmidt/Bannink lied.

Maandag 30 mei, 20:15 uur in Theater M-Lab. Voor meer informatie kijk op www.m-lab.nl

Interview met Barbara Rottiers

Op zondag 8 mei was Jenny te horen in het Belgische radioprogramma "Moshi"

Ze vertelde aan Barbara Rottiers hoe het was om samen te werken met la grande dame Annie M.G. Schmidt.

Arean heeft zeker geen rooskleurige herinneringen van Schmidt, integendeel. De schrijfster heeft volgens haar "veel gelogen in haar leven" en kon ontzettend "vals en chagrijnig" zijn.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

April 2011

4 Mei: "Liever geen oorlog" in Carré

Liever geen oorlog is een eenmalige voorstelling op 4 mei in Carré die speciaal is ontwikkeld en bedacht ter gelegenheid van Theater Na De Dam.

Jenny Arean, Lucretia van der Vloot en Remko Vrijdag maakten samen met schrijver George Groot en regisseur Ruut Weissman midden jaren ‘90 de succesvolle muziektheatervoorstelling Tip Top, over Joods amusement voor en tijdens de oorlog. De oorspronkelijke cast ontmoet elkaar zestien jaar later met het voornemen Tip Top nieuw leven in te blazen, maar die nieuwe voorstelling komt er niet: het publiek heeft – na Soldaat van Oranje de musical – eigenlijk even liever geen oorlog.

Klik hier om meer te lezen.

Nieuwe show "Vroeger of Later"

Tony Neef, Maaike Widdershoven, Jenny Arean en Joel de Tombe tonen met persoonlijke interpretaties dat het repertoire van Robert Long nog altijd springlevend is.

Gevieren bezingen zij gedachten en emoties van mannen en vrouwen, van jongeren en ouderen, van homo’s en hetero’s – van vroeger en later.

Klik hier om meer te lezen.

Februari 2011

Hommage aan Gerard Cox

Op maandag 4 april 2011, in het DeLaMar Theater te Amsterdam, treedt Jenny op tijdens de 24e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hierbij wordt een hommage aan Gerard Cox gebracht.

Vele bekende artiesten treden voor hem op en zingen hoogtepunten uit Cox's oeuvre. Met optredens van o.a. Simone Kleinsma, Jenny Arean, Joke Bruijs, Sjoer Pleysier, Ivo de Wijs, Lee Towers en vele andere verrassingen! Presentatie door cabaretiers Rients Gratama en Richard Groenendijk.

Klik hier voor meer informatie.

December 2010

Jenny in "'t Spaanse schaep"

Na 't Schaep met de 5 pooten en 't Vrije schaep is vanaf zondag 5 december het vervolg op de succesvolle comedyreeks onder de naam "'t Spaanse schaep" op de televisie te zien.

Klik hier om meer te lezen.

November 2010

Jenny in "Opium"

Op 9 november was Jenny te gast in het programma Opium.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Augustus 2010

Jenny in "Van Popster tot Operaster"

Op 28 augustus was Jenny te zien in het programma "Van Popster tot Operaster". De uitzending kan worden teruggekeken op www.ncrv.nl. Glennis Grace werd die avond tot winnares gekroond. In de show, die zaterdagavond eenmalig te zien was bij de NCRV, streed de zangeres tegen sterren als Monique en Suzanne Klemann, Wolter Kroes, Jenny Arean, Lange Frans en Nikki om de beste 'transformatie' van een popster naar een echte operaster.

Glennis werd met haar vertolking van Habanera uit de opera Carmen het beste beoordeeld door juryleden Giel Beelen, Henk Poort en Tania Kross. "Je bent normaal een rasechte Amsterdamse en nu was je een echte operadiva, we kunnen dus spreken van een échte transformatie", zo zei Henk Poort na het optreden van Glennis.

Juli 2010

Jenny in "Van Popster tot Operaster"

Het Britse programma Van Popster tot Operaster komt naar Nederland. Op 28 augustus is er een vooralsnog eenmalige uitzending te zien bij de NCRV, waarin gevestigde namen het proberen als operaster. Aan deze show werken nu al mee: Lange Frans, Jenny Arean, Nikki en Loïs Lane.

In een avond die geheel in het teken staat van Oxfam-Novib brengen de bekende zangtalenten een operaklassieker ten gehore voor live-publiek. Ernst Daniel Smid presenteert deze avond vanuit de Stadsschouwburg van Amsterdam en een klassiek orkest begeleidt de kandidaten. Het doel is de jury, bestaande uit operakenners en professionals uit de klassieke muziek, te overtuigen van hun vaardigheden op klassiek gebied.

Mei 2010

Jenny in "De nacht van Carice"

Carice van Houten vertelt tot in de kleine uurtjes haar levensverhaal aan de hand van misschien wel haar grootste passie: muziek. Haar favoriete pop-, film- en klassieke muziek wordt live uitgevoerd, afgewisseld en ondersteund met filmfragmenten. Carice stelde zelf het programma samen. De film- en muziekfragmenten vormen voor gastheer Cornald Maas telkens een opstapje om met de actrice te praten over muziek, film en allerhande zaken die een rol spelen in haar leven.

Carice van Houten is thuis in vele muziekgenres. Klassieke muziek kreeg ze van huis uit mee maar haar smaak is breder, en reikt van singer songwriters tot musical, en van Bach tot bepop. Opvallende namen zijn de jonge pianotalenten Lucas en Arthur Jussen, die delen spelen uit suites van Johann Sebastian Bach, maar even gemakkelijk Het Overwoekerde Pad van Leoš Janáček, muziek die onsterfelijk werd als filmmuziek in The Unbearable Lightness of Being. Meer filmmuziek is er van onder andere The Rink van Charlie Chaplin. Soul, jazz en singer-songwritermuziek worden vertegenwoordigd door Josh Rouse, Coparck, Theo Nijland, New Cool Collective en Jenny Arean.

Presentatie: Cornald Maas
Datum: Vrijdag 04 Juni - 20:00 uur
Locatie: Vredenburg Leidsche Rijn

Klik hier voor meer informatie.

Januari 2010

Jenny in hoorspel "De Moker"

Jenny Arean neemt één van de rollen voor haar rekening in het hoorspel "De Moker". Dit nieuwe, dagelijkse hoorspel wordt vanaf 18 januari om 0.45 uur uitgezonden door de NPS op Radio 1.

Hoorspel "De Moker" is een radiodrama in zeventig aflevringen van elk ongeveer vijftien minuten. Naast Jenny Arean doen ook Nelly Frijda, Jack Wouterse, Martin van Waardenberg, Daniël Boissevain en Georgina Verbaan mee.

"De Moker" is geschreven in opdracht van de NPS en gaat over Harrie "De Moker" Pruis, die in de jaren zeventig "regeerde" op de Amsterdamse wallen.

Oktober 2009

Nieuwe voorstelling "Jenny Arean en Louis van Dijk" groot succes

De eerste lovende recensies over de nieuwe voorstelling "Jenny Arean en Louis van Dijk" zijn inmiddels geschreven.

Klik hier om ze te lezen.

September 2009

Nieuwe voorstelling "Jenny Arean en Louis van Dijk"

Op vrijdag 18 september is Jenny begonnen met de try-outs voor de nieuwe voorstelling "Jenny Arean en Louis van Dijk". In deze voorstelling zullen deze twee muzikale werelden voor het eerst samensmelten. Dit levert een zeer gevarieerd programma op waarin, naast bestaand materiaal dat nieuwe glans krijgt, ook speciaal voor deze gelegenheid geschreven repertoire worden vertolkt. De volle warme stem van Jenny Arean en het virtuoze spel van Louis van Dijk staan garant voor een avond gevuld met muzikale hoogtepunten.

Op zondag 27 september gaat de voorstelling in de Leidse Schouwburg in premiere.

Klik hier om de speellijst te bekijken.

TV-serie "Beppie" uit op DVD.

Deze maand is in de dvd-serie "Annie M.G. Schmidt collectie" de televisieserie "Beppie" uitgebracht. Het is een modern sprookje in twaalf afleveringen, geschreven door Annie M.G. Schmidt in samenwerking met haar zoon Flip van Duijn en Haye van der Heyden. Het verhaal begint als het echtpaar Beppie en Jacques van de Broek na een zwaar auto-ongeluk voor de hemelpoort staat. Beppie mag blijven, maar Jacques wordt voorlopig teruggestuurd. Hij moet eerst nog een goede daad verrichten op aarde, door binnen een jaar het huwelijk van een excentrieke psychiater en diens vrouw te redden. Op aarde krijgt Jacques hulp van zijn dochter. Maar vanuit de hemel laat ook Beppie zich niet onbetuigd: zij levert regelmatig hoorbaar commentaar op de inspanningen van haar man.

Van de vele fraaie liedjes die in de serie te horen zijn (zoals de titelsong "Beppie ben je boven?"), werd de muziek gecomponeerd door Harry Bannink.

In een aantal afleveringen speelt Jenny Arean de rol van Leonore. Andere spelers zijn onder andere John Kraaykamp, Adèle Bloemendaal, Rijk de Gooyer en Loes Luca.

Juli 2009

Uitmarkt 2009: "Bij ons in de Jordaan"

Na het succesvolle programma "In de ban van Bannink" is Holland Symfonia opnieuw uitgenodigd om het zaterdagavond programma te verzorgen op het hoofdpodium van de Uitmarkt met live TV uitzending door de Avro.

Het programma voor de Uitmarkt 2009 voert het publiek terug naar de Jordaan in de zestiger jaren. Uit ieder raam klinkt muziek: Willy Alberti, Johnny Jordaan maar ook de aria's uit populaire Italiaanse opera's. Centraal in dit programma staat de man die muzikaal hart en ziel van de Jordaan voortzet: Danny de Munk. Hij brengt de grote Jordaan-klassiekers en hij ontvangt bijzondere gasten.

Jenny Arean is te gast en zingt o.a. "De begrafenis van Manke Nelis". En met dit programma introduceert Holland Symfonia de fantastische Italiaanse tenor Andrea Giovannini. Als Danny en Andrea het podium delen met hun karakteristieke stemmen horen we hoe zeer het Italiaanse belcanto en de Jordaan met elkaar verbonden zijn.

Zaterdag 29 augustus 21.00 Dam Amsterdam

Live TV uitzending (Avro), presentatie: Frits Sissing.

Holland Symfonia onder leiding van Jurjen Hempel, dirigent

Jenny Arean, zang
Danny de Munk, zang
Andrea Giovannini, tenor
André Vrolijk, accordeon

Klik hier voor meer informatie.

Juni 2009

Jenny spreekt tekenfilm in

"Heksje Lilly, De draak en het magische boek" is een tekenfilm die vanaf 20 augustus in heel Nederland in de bioscoop is te zien. De film is gebaseerd op de ook in Nederland razend populaire Heksje Lilly kinderboeken van Knister (Ludger Jochmann), waarin een ondernemend meisje dankzij een toevallig gevonden toverboek allerlei situaties naar haar hand kan zetten.

Afgelopen week zijn de stemopnamen voor de Nederlands gesproken versie begonnen. Ruben van der Meer is het draakje Hektor. Cees Geel leent zijn stem aan de slechte magiër Hieronymus. Jenny Arean kruipt in de huid van de lieve, oude heks Surulunda. Hans Kesting brengt Serafim, de assistent van Hieronymus die omgetoverd is in een hond, tot leven. Siebe Schoneveld is Leon, het broertje van Lilly, terwijl Isa Hoes als de moeder van Lilly te horen is.

Lilly is een normaal meisje van tien jaar oud. Totdat op een dag een magisch boek, samen met het kleine onhandige draakje Hector, in haar kamer opduikt. Surulunda, een geheime heks uit de magische wereld, heeft Lilly uitgekozen om haar opvolger te worden. Lilly moet echter eerst binnen 99 uur bewijzen dat ze deze taak aan kan en waard is. Het magische boek belooft spannende avonturen, maar deze gaan wel gepaard met gevaar in de persoon van de slechterik Hieronymus, die van plan is de wereld over te nemen. Lilly zal deze magiër onder ogen moeten komen en bewijzen dat ze alles in huis heeft om de nieuwe geheime heks te worden.

Spaanse schaep in 2010 op tv

Na 't Schaep met de 5 pooten en 't Vrije schaep komt de KRO zo goed als zeker met een vervolg op de succesvolle comedyreeks onder de naam 't Spaanse schaep. Donderdag kregen de makers van 't Vrije schaep de Zilveren Nipkowschijf. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door radio- en televisiecritici.

De Zilveren Nipkowschijf werd uitgereikt aan tv-producent Job Godschalk en KRO-eindredacteur drama Brigitte Baake in aanwezigheid van een aantal acteurs uit 't Vrije schaep, onder wie Carry Tefsen (Opoe Withof), Jenny Arean (Riek), Bianca Krijgsman (Greet) en Georgina Verbaan (Lena). Ook Eli Asser, de schrijver van de oorspronkelijke serie 't Schaep met de 5 pooten uit de jaren zestig, was getuige van de prijsuitreiking.

Volgens Baake is het voor 90 procent zeker dat de verhaallijn van de serie, na het café in de Jordaan en de camping in de duinen zich voortzet in Spanje. Schrijver Frank Houtappels is al aan het scenario begonnen. Baake zegt dat het derde seizoen van de muzikale comedy hoogstwaarschijnlijk eind 2010, begin 2011 op televisie is te zien. Ook netmanager Marcel Peek van Nederland 1 bevestigde dit.

Mei 2009

Hommage uitgezonden bij "Andersmans Veren"

In het radioprogramma van "Andermans Veren" werd op 10 mei de hommage aan Jenny Arean uitgezonden.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

April 2009

Jenny in "Pauw en Witteman"

Op dinsdag 31 maart was Jenny te gast in "Pauw en Witteman", naar aanleiding van de hommage-avond.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Maart 2009

DVD-box "Jenny door de jaren heen"

Omdat ze al bijna 50 jaar in het vak zit, werd er 30 maart 2009 een hommage-avond voor Jenny georganiseerd. Op deze avond kreeg ze uit handen van haar dochter Myra het eerste exemplaar van de DVD-box "Jenny door de jaren heen" uitgereikt.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny in "Kunststof"

Op 27 maart was Jenny Arean te gast bij het NPS radioprogramma "Kunststof", waar ze onder andere sprak over haar carrière, haar teksten, de hommage en vele andere dingen.

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Jenny in "Volgspot"

Op zondag 22 maart was Martin van Dijk te gast bij het NCRV radioprogramma "Volgspot", n.a.v. de hommage aan Jenny Arean van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Tot twee keer toe werd Martin van Dijk onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs. Hij was onder meer de muzikaal begeleider van Jenny Arean maar ook van Adèle Bloemendaal en het theatergezelschap Purper. Hij is componist en arrangeur van musicals zoals De zoon van Louis Davids, Tiptop, Oh Johnny en In de schaduw van Brel. Hij is ook bekend als de pianist uit de televisiequiz Met het Mes op Tafel. Met Hans Dorrestijn stond hij met drie programma’s in het theater en bracht hij eind vorig jaar de cd Logistiek uit. Tot eind januari was hij in het theater te zien in de musical Hera met Arjan Ederveen, Vera Mann en Rob van de Meeberg. Die laatste is ook te gast in de foyer en zal met Martin van Dijk nummers ten gehore brengen uit de musical Hera en uit de voorstelling Meneer Dinges, die op 14 april in première gaat.

Hijlco Span praat uitgebreid met Martin van Dijk over zijn muziekcarrière. Het gesprek wordt afgewisseld met live muziek van Martin van Dijk en Rob van de Meeberg, en met liedjes van Jenny Arean en Hans Dorrestijn.

In het tweede uur werd een opname uitgezonden van Jenny's theatershow "Jenny in Concert", opgenomen in het Koningstheater te Den Bosch in februari 2008

Klik hier om de uitzending te beluisteren.

Jenny in "Mooi! Weer De Leeuw: The day after"

Op zondag 8 maart was Jenny te gast in "Mooi! Weer De Leeuw: The day after". Hier zong ze met iemand uit het publiek "Boerenkool en Kaviaar" en met Paul de Leeuw het duet "Vluchten kan niet meer".

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Februari 2009

"'t Vrije Schaep" op DVD

Na het enorme verkoopsucces van de 3 DVD-Box ’t Schaep met de 5 Pooten presenteert Bridge Entertainment Group met trots de release op DVD van het hilarische vervolg; de TV-serie ’t Vrije Schaep (met de 5 pooten).

Sinds 2 januari installeren zich wekelijks gemiddeld 2 miljoen mensen voor de televisie om te genieten van deze fantastische serie, waarin topacteurs als Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca, Georgina Verbaan, Carry Tefsen, Jenny Arean, Bianca Krijgsman, Laus Steenbeeke en Ton Kas lief en leed delen.

Klik hier voor meer informatie.

Januari 2009

Hommage aan Jenny Arean

Op 30 maart 2009 wordt er in de Meervaart te Amsterdam een hommage-avond georganiseerd voor Jenny Arean. Presentatie Marc-Marie Huijbrechts, met medewerking van (o.v.) Joost prinsen, Ivo de Wijs, Tony Neef, Wende Snijders, Arie Cupé en vele anderen.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny in "Kunststof TV"

Op zondag 11 januari is Jenny te gast in het programma van Kunststof TV. Voor de opnames is men op zoek naar mensen die het leuk vinden deze uitzending bij te wonen.

Gasten in deze uitzending zijn:

 • Herman Koch (televisiemaker en schrijver)
 • Ronald Brautigam (pianist)
 • Jenny Arean (cabaretière en actrice)

De opname vindt plaats in studio de Plantage in Amsterdam. Het publiek wordt daar tussen 16.30 - 17.00 uur verwacht. Na de uitzending biedt men het publiek een gratis maaltijd aan (exclusief drank) in het mediacafé van de Plantage.

Als u er bij wilt zijn kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

"Meisjes uit de grote stad" op Hilversum Best

De eerste maand van het nieuwe jaar -31 dagen lang- is Adèle Bloemendaal het stralende middelpunt van de programmering van HilversumBest. Iedere dag een of meer programma’s uit het veelzijdige en rijke oeuvre van deze zangeres, comédienne en filmster. De programmaserie start met een interview met de inmiddels 76-jarige vakvrouw, afgenomen door Han Peekel.

In deze serie wordt op 28 januari om 21:00 uur het programma "Meisjes in de grote stad" uitgezonden. Met die grote stad wordt Amsterdam bedoeld waar Adèle Bloemendaal en Jenny Arean zingend, dansend en pratend een rondleiding geven door hun geboortestad en waarover ze herinneringen ophalen uit hun jeugd. Afgewisseld met korte gedichten van gewone Amsterdammers. Een AVRO-programma uit 1995.

Klik hier voor meer informatie.

December 2008

Jenny Arean in "'t Vrije Schaep"

Op vrijdag 2 januari start om 21.10 op Nederland 1 het vervolg op "’t Schaep met de 5 Pooten": "'t Vrije Schaep".

Kootje de Beer heeft café ‘t Schaep met de 5 Pooten verkocht. De buurt was de buurt niet meer en hij was toe aan een frisse wind. Letterlijk de daad bij het woord gevoegd, begint hij een camping aan de Noordzee: Camping ‘t Vrije Schaep. Zijn trouwe maat Lukas verhuist met hem mee en ook de vaste clientèle laat hem niet in de steek. Riek & Arie, maar ook Greet - inmiddels zwanger - met haar Huipie en Opoe Withof weten de weg naar de camping te vinden en zijn niet te beroerd de handjes uit de mouwen te steken. Maar waar is Door? Zonder haar is niets hetzelfde en zeker Kootje niet. Als Doortje is teruggekomen lijkt niets een vrolijke, aangename zomer in de weg te staan. Niets is minder waar. Lena ontbreekt nog. Ze wordt achter de ramen op de wallen gesignaleerd door Arie. Het 25-jarig huwelijksfeest van Riek en Arie dreigt daarom niet door te gaan. En dan is daar de dochter van opoe Withof. Ze heeft een plek in een bejaardenhuis voor haar moeder weten te regelen. Ook campinggasten zorgen voor de nodige onrust. Oude liefdes komen kamperen en nieuwe liefdes ontstaan. Iedereen heeft daar zo zijn eigen gevoelens bij, van verbijstering tot herkenning en van jaloezie tot medeleven.

De vertrouwde personages Kootje (Pierre Bokma), Tante Door (Loes Luca), Lukas (Marc-Marie Huijbregts), Opoe Withof (Carry Tefsen) en Lena (Georgina Verbaan) keren allemaal terug in de serie.

De KRO heeft een speciale website over deze serie geopend: hetvrijeschaep.kro.nl

Klik hier voor meer informatie.

Oktober 2008

Jenny Arean spreekt luisterboeken in

Drie verhalen van schrijver Harmen van Straaten verschijnen eind deze maand als luisterboek. Jenny Arean leest de verhalen voor en cabaretier Rutger de Bekker componeert de liedjes die bij het luisterboek worden gemaakt.

Van Straaten maakte de prentenboeken 'De liefste kusjes zijn voor jou', 'Ik heb van jou gedroomd vannacht' en 'Betoverd door jou'. Alle drie de verhalen verschijnen op de cd 'Om te zoenen'.

Van Straaten heeft als illustrator samengewerkt met onder anderen Carry Slee en Jacques Vriens. Zijn oom Gerard van Straaten illustreerde de bekende 'De Kameleon'-boeken. Een andere oom, Peter van Straaten, is cartoonist bij Het Parool.

Klik hier voor meer informatie.

September 2008

Zondagochtendconcert Jenny Arean

Op zondag 30 november geeft Jenny Arean een eenmalig, extra optreden van haar reeds beëindigde show "Jenny Arean In concert". Het vindt plaats in "De Doelen Concertgebouw". Het is een Zondagochtendconcert en begint om 11.00 uur in de ochtend.

Augustus 2008

Jenny Arean op de Uitmarkt

Na slechts vier uitvoeringen in de Nederlandse theaters kan iedereen die dit gemist heeft nog één keer genieten van de theaterproductie "In de Ban van Bannink" op de Uitmarkt in Amsterdam, op zaterdag 30 augustus rond 21.00 uur. Het Holland Symfonia Orkest brengt tezamen met Jenny Arean, Nynke Laverman en Frans van Deursen een ode aan één van de grootste Nederlandse componisten van de vorige eeuw, Harry Bannink. Een concert vanaf de Uitmarkt waarin de muziek van Harry Bannink centraal staat in zijn meest pure vorm, losgemaakt van de theatrale context. Kortom een feest der herkenning.

Frekie uit Liedjes van de koude grond, Vluchten kan niet meer uit En nu naar bed, Ja Zuster, Nee Zuster en een medley uit t Schaep met de vijf Poten zullen tijdens dit exclusieve concert op de Uitmarkt ten gehore worden gebracht.

Maart 2008

CD "Jenny Arean In Concert"

Naar aanleiding van de show "Jenny Arean In concert" verscheen een dubbelcd met alle liedjes en teksten uit de voorstelling.

De cd is live opgenomen in de Kleine Komedie te Amsterdam en is momenteel te koop na afloop van de voorstelling van "Jenny Arean In concert"

Klik hier voor meer informatie.

Februari 2008

Jenny Arean in "Andermans Veren" op internet

Het optreden van Jenny in de jubileum-uitzending van "Andermans Veren" is ook terug te vinden op internet. Klik hier om de uitzending te bekijken. Ze zingt hier drie nummers: "Amsterdams Parfum", "De mooie dingen" en "Zing dan".

Januari 2008

Jenny Arean in "Een Nieuwe Jas Live" op internet

De uitzending van "Een Nieuwe Jas Live" is ook terug te vinden op internet. Klik hier om de uitzending te bekijken.

Jenny Arean in "Een Nieuwe Jas Live"

Vanaf zaterdag 5 januari om 20.15 uur op Nederland 2 brengt de AVRO met de serie "Een Nieuwe Jas – Live" een uniek document over het Nederlandstalige lied. Wat zijn de mooiste Nederlandstalige liedjes ooit? Aan welke van die prachtige liedjes bewaart ons land zijn mooiste herinneringen? De AVRO heeft met de hulp van internettend Nederland gezocht naar het antwoord op die vraag. Vanaf 5 januari zullen de uitverkoren liedjes worden uitgevoerd in een serie van zes concerten.

De persoonlijke verhalen van mensen bij hun liefste liedjes zullen een belangrijke rol spelen. Deze mooie en vaak ontroerende getuigenissen laten zien hoeveel een lied in iemands leven kan betekenen. De presentatie is in handen van Nelleke van der Krogt.

De top van de Nederlandse artiesten, onder wie Willem Nijholt, Edwin Rutten, Frank Boeijen, Jenny Arean, Karin Bloemen, Rene Froger, Acda en de Munnik, Willeke Alberti, Stef Bos, Herman Finkers, Huub van der Lubbe, Ramses Shaffy, Wende Snijders, Liesbeth List, Maarten van Roozendaal en Chantal Janzen zullen met het Metropole Orkest in deze bijzondere reeks de favorieten van het publiek op grootse wijze uitvoeren. Het Metropole Orkest staat onder leiding van Jurjen Hempel en Arjan Tien. Een tiental van de meest vooraanstaande arrangeurs tekenden voor unieke arrangementen.

Het programma staat ook telkens even stil bij de mensen die ons al deze prachtige liedjes hebben gegeven, tekstschrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Friso Wiegersma, Lennaert Nijgh en Ramses Shaffy.

Nelleke van der Krogt: "Ik heb nog nooit zo’n mooie jas gehad. Het is het leukste wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gedaan. Het is heel bijzonder voor ons allemaal, ook voor de artiesten. Die hebben zelden zo’n fijne sfeer mogen ervaren. We krijgen van hen massaal te horen dat het zo’n feest is geweest om hieraan deel te nemen. Om te werken met zo’n toporkest en de mensen in de zaal die zo zichtbaar genieten. Wat een geschenk die blije en ontroerde gezichten. Ik ben echt apetrots dat ik daar onderdeel van mag zijn."

De liedjes zijn gerangschikt in zes categorieën: liefde, jeugd, afscheid, vriendschap, vrijheid en ouderdom.

 • Liefde (5/1): Chantal Janzen, Jeroen Zijlstra, Karin Bloemen, Frederique Spigt en Rene Froger. Met speciale aandacht voor: Lennaert Nijgh.
 • Jeugd (12/1): Frank Boeijen, Daniel Lohues, Ali B, Jenny Arean, Edwin Rutten, Katarina Vermeulen en Willem Nijholt. Met speciale aandacht voor: Annie M.G. Schmidt.
 • Afscheid (19/1): Stef Bos, Acda en de Munnik, Carel Kraayenhof, Sarah Bettens, Lilian Vieira, Willeke Alberti en Fernando Lameirinhas. Met speciale aandacht voor: Friso Wiegersma.
 • Vriendschap (26/1): Mathilde Santing, Izaline Calister, Huub van der Lubbe, Herman Finkers, Thé Lau en Angela Groothuizen. Met speciale aandacht voor: Toon Hermans.
 • Vrijheid (2/2): Hind, Wende Snijders, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Wouter Hamel, Edsilia Rombley. Met speciale aandacht voor: Ramses Shaffy.
 • Ouderdom (9/2): Jan Rot, Maarten van Roozendaal, Lenette van Dongen, Rowwen Heze, Chantal Janzen. Met speciale aandacht voor: Jules de Corte.

"Een Nieuwe Jas – Live", vanaf zaterdag 5 januari om 20.15 uur bij de AVRO op Nederland 2.

December 2007

Jenny Arean in de media

Nu Jenny met haar nieuwe show in de theaters staat, is er in de Nederlandse media volop aandacht voor haar en haar nieuwe show. Zo was ze op op 9 december in de uitzending van "Het Circus Jeroen Bosch" (VARA, Radio 2). Hier werd gesproken met Jenny over de première van "In concert". Via de website van "Het Circus Jeroen Bosch" kun je dit gesprek terug luisteren (het eerste geprek in het eerste uur).

Op 12 december was Jenny te gast in "Pauw & Witteman". Dit programma kun je bekijken door hier te klikken. Jenny komt aan het wordt tegen het einde van de uitzending, waarna ze ook nog optreedt.

Youtube

Ook op Youtube zijn filmpjes van Jenny te vinden. Zo staan er "Beloof het me" en "Joodse Vrouw" op uit haar nieuwe theatershow, dat ze uitvoerde in het bovengenoemde programma "Pauw & Witteman", maar niet meer op televisie uitgezonden kon worden. Verder vind je op deze site een oude opname van "Zeven Levens". Uiteraard mag ook "Vluchten kan niet meer" niet in deze collectie ontbreken. Tot slot vind je ook een duet met Paul de Leeuw: "Kinderen".

November 2007

DVD "Het meisje met de blauwe hoed"

In 1973 zond de NCRV de muzikale comedy "Het meisje met de blauwe hoed" uit. Hoofdrollen in deze tv-bewerking zijn er voor Jenny Arean, Huib Rooymans en André van Duin. De serie was een enorm succes en trok destijds miljoenen kijkers. De tv-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Johan Fabricius (De Scheepsjongens van Bontekoe), die zijn ervaringen van militaire dienst in 1920, zeven jaar later verwerkte in een komische soldatenroman.

Op 9 oktober 2007 bracht Bridge Entertainment Group in samenwerking met NCRV Classics "Het meisje met de blauwe hoed" voor het eerst op DVD (3 DVD Digipack) uit.

Oktober 2007

Vervolg "'t Schaep met de vijf Pooten"

Uit de Telegraaf:

HILVERSUM - Van de KRO-serie 't Schaep Met De 5 Pooten wordt een nieuwe reeks afleveringen gemaakt. Dat besloten de KRO en producent IdtV en Kemna & Zonen donderdag na het succes van de eerdere remake, die afgelopen winter acht weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers trok.

De nieuwe serie maakt een sprong in de tijd van de jaren zestig naar de jaren zeventig. De vertrouwde personages Kootje (Pierre Bokma), Tante Door (Loes Luca), Lukas (Marc-Marie Huijbregts), Opoe Withof ( Carry Tefsen) en Lena (Georgina Verbaan) keren terug, maar zij zijn niet langer constant te zien in café 't Schaep Met De 5 Pooten in de Amsterdamse Jordaan. In de nieuwe reeks beleven zij avonturen in een Amsterdamse vakantiekolonie op een camping in de duinen.

Nieuwe scenario's zijn in de maak en voor de liedjes komen herkenbare Nederlandse liedjes uit de zeventiger jaren in aanmerking. Schrijftalent krijgt de kans nieuwe nummers in de geest van de serie te schrijven.

De opnames hebben volgend jaar zomer plaats en de uitzendingen staan gepland vanaf januari 2009. Ook deze serie zal in totaal uit acht afleveringen bestaan. Woensdag kwam de reeks in het nieuws omdat de remake niet in aanmerking komt voor een Televizier-Ring. Dit omdat de oorspronkelijke serie in 1970 al die tv-prijs won.

 

Mei 2007

Jenny Arean In concert

In het theaterseizoen 2007/2008 zal Jenny weer met een solovoorstelling in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Persbericht:

Jenny Arean, daar hebben we er maar één van. Deze theatrale rots in de branding brengt een spiksplinternieuwe one-womanshow zoals alleen zij die kan brengen: met passie, gevoel voor nostalgie, en humor. En met die unieke stem waarmee zij een ieder in vervoering weet te brengen. In een hoog tempo zingt zij – deels nieuwe, deels bekende – songs, gelardeerd met scherpe one-liners en conferences. In deze solovoorstelling is Arean op haar best, en precies zoals het publiek haar het liefste ziet!

Klik hier voor meer informatie.

CD-box "t Oproer kraait"

De vierdelige cd-box bevat een veelzijdige collectie opstandige en geëngageerde liederen, die werden verzameld, geschreven en/of vertaald door de cabaretier Jaap van de Merwe (1924-1989). Deze cd-box is een coproductie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de VARA en Theater Instituut Nederland.

‘t Oproer kraait was de titel van een radioprogramma dat cabaretier Jaap van de Merwe tussen 1968 en 1975 maakte voor de VARA-radio. Overtuigd van het feit dat de socialistische strijd gebaat was bij het zingen van strijdliederen, begon Van de Merwe met het verzamelen van opstandig repertoire uit binnen- en buitenland. Hij deed intensief onderzoek in diverse archieven, waarna hij buitenlandse teksten vertaalde en bewerkte. Als de oorspronkelijke muziek niet meer te vinden was, voegde hij er eventueel melodietjes van eigen hand bij. Die schat aan materiaal vormde de basis van de uitzonderlijke radioserie ’t Oproer kraait, waarvan elke uitzending een eigen thema had over bijvoorbeeld de monarchie, de bezettingstijd, Chili of de Franse commune. Het repertoire werd speciaal voor de radioserie ten gehore gebracht door een groot aantal vocalisten zoals Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Frits Lambrechts, Herman van Veen, Robert Long en Jules de Corte, maar ook acteurs als André van den Heuvel en populaire zangers en zangeressen als Conny Vandenbos en Mieke Bos. De meeste nummers werden begeleid door het fameuze trio van Louis van Dijk.

Uit ruim 300 liedjes zijn uiteindelijk de 119 interessantste en mooiste nummers geselecteerd voor de cd-box, met daarop diverse liedjes uitgevoerd door Jenny Arean.

Klik hier voor meer informatie.

Februari 2007

DVD "'t Schaep met de vijf Pooten"

In februari is er een DVD verschenen met daarop alle afleveringen van "'t Schaep met de vijf Pooten".

December 2006

CD "'t Schaep met de vijf Pooten"

In decemberis er een cd verschenen met daarop alle liedjes uit "'t Schaep met de vijf Pooten".

November 2006

"'t Schaep met de vijf Pooten"

De KRO brengt vanaf 3 december (21.15 uur-22.55 uur, Ned. 1) acht afleveringen van ’t Schaep met de 5 Pooten op televisie. In deze ‘revival’-de oorspronkelijke serie werd in 1969-1970 uitgezonden- worden de hoofdrollen gespeeld door Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca, Georgina Verbaan en Carry Tefsen. Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke en Bianca Krijgsman completeren de cast.

Pierre Bokma is te zien als kroegbaas Kootje de Beer, de hardwerkende eigenaar van buurtcafé ’t Schaep met de 5 Pooten. Stamgast en eigenaresse van de naburige wasserette, Dora Lefèvre - beter bekend als Tante Door - wordt gespeeld door actrice Loes Luca. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts kruipt in de huid van Lukas Blijschap, de kelner die samen met Kootje de kroeg runt. Opoe Withof was in de oorspronkelijke televisieserie in slechts één aflevering te zien. Haar personage bleek echter zo interessant dat zij in de vorm van Carry Tefsen regelmatig terug komt in de serie.

Jenny Arean kruipt in de huid van Riek Balk, de vrouw van Arie, die af en toe op de wasserette van tante Door past. Actrice en zangeres Georgina Verbaan (o.a. GTST/ Costa) verschijnt als Lena Braams ten tonele in ’t Schaep met de 5 Pooten. Met haar lichtzinnige gedrag en eeuwig durende zoektocht naar de juiste man maakt ‘Mooie Lena’ de andere vrouwen jaloers. Eén van de vaste gasten van het Amsterdamse café waar de serie zich afspeelt, is pessimist Arie Balk. Arie wordt gespeeld door acteur en schrijver Ton Kas (o.a. Vet Hard). De rol van een andere stamgast is in handen vanacteur Laus Steenbeeke (o.a. Het Klokhuis). Hij speelt rasoptimist Huipie van Duivenvoorde. Huipie is getrouwd met Greet, een rol die cabaretière en actrice Bianca Krijgsman (o.a. van Plien & Bianca) voor haar rekening neemt. Zij geeft commentaar op alles wat ze hoort en dat leidt in café ’t Schaep tot de nodige discussies.

Gastrollen worden ondermeer vertolkt door Adèle Bloemendaal, Huub van der Lubbe, Jelka van Houten, Michiel Huisman, Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Theo Maassen, Tygo Gernandt, Gerard Cox en Wieteke van Dort.

De originele scripts zijn bewerkt door Frank Houtappels (o.a. filmscenario Ja Zuster, Nee Zuster) voor een meer hedendaagse uitwerking, die wél plaatsvindt in 1969. Ook in de huidige serie staan de vaak komische, soms ontroerende maar altijd levendige lotgevallen van Kootje, Lukas en Doortje wederom centraal. Ruim zesendertig jaar later kan Nederland weer acht weken lang meeleven met het roerige leven dat zich rond het jaar 1969 met een lach en een traan aandiende in ‘café ’t Schaep’. Een typisch Amsterdamse uitspanning midden in de Jordaan, met zijn temperamentvolle personages, veel gevoel voor humor, het hart op de tong en niet te vergeten inmiddels legendarische liedjes als ‘t Zal je kind maar wezen, Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, en Je bent toch op de wereld om mekaar te helpen nietwaar.

De oorspronkelijke tv-serie, geschreven door Eli Asser met liedjes van Eli Asser en Harry Bannink, werd door de KRO in 1969-1970 uitgezonden en trok in die tijd miljoenen kijkers. De aflevering van februari 1970 haalde zelfs een kijkdichtheid van 70%, dat waren 6 ¼ miljoen kijkers. Er waren toen twee Nederlandse tv-netten. Hoewel ’t Schaep met de 5 Pooten uit slechts acht afleveringen bestond, werd de serie in 1970 bekroond met de Televizierring. De hoofdrollen werden vertolkt door Piet Romer (Kootje), Adèle Bloemendaal (Tante Door) en de inmiddels overleden Leen Jongewaard (Lukas). Van het oorspronkelijke materiaal is nauwelijks iets bewaard gebleven.

Producenten van de serie zijn IdtV en Kemna & Zonen in co-productie met de KRO. De regie is in handen van Norbert ter Hall, Pieter van Rijn en Frank Krom Bridge Entertainment brengt een cd uit met daarop alle liedjes uit ´t Schaep met de 5 Pooten, gezongen door de nieuwe sterren van de serie. Tevens zullen alle afleveringen na de uitzendperiode op dvd zijn te verkrijgen.

Jenny op DVD van drs. P.

In oktober is de dubbeldvd "Niet van talent gespeend..." van drs. P. verschenen.

Op de eerste dvd staan zijn meest bekende liedjes, zoals "De commensaal", "De dodenrit (Troika)", "O wat leuk", "Winschoterdiep", "Knolraap en lof, schorseneren en prei", "Roodlelhoningeter" en "De zusters Karamazov", "Top Tango" en een interview door Karel van de Graaf. Ook zien we Liesbeth List, Jenny Arean en Kabaret Ivo de Wijs in vertolkingen van nummers van drs. P.

Eén van de vele hoogtepunten is de scene waarin bekend wordt dat de doctorandus zich geneert om zijn was naar de wasserij te brengen, en Ivo de Wijs vraagt of die dat niet, desnoods tegen betaling, wil doen. Het is ook niets voor een heer van zijn statuur om met een zak vol vuile lakens en hemden naar de wasserij om de hoek te moeten lopen. Even later zien we de licht wereldvreemde doctorandus toch, besmuikt weliswaar, een ‘tasje textiel’ ter bewassing overhandigen aan de wasserij-dame.

Drs. P: “Niet van talent gespeend...”
2-dvd, Music Products, ACE 10515
Totale speelduur: 3 uur en 10 minuten

Oktober 2006

Jenny op DVD van Adèle Bloemendaal

Begin oktober is de DVD "Van de gekken" verschenen, met daarop hoogtepunten uit de carrière van Adèle Bloemendaal. Hoogtepunten zijn onder meer "De meisjes uit de suikerwerkfabriek", "Een reisje langs de Rijn", "De dodenrit", "Een lijster in de la", "Ho bulle bo", "Afscheidsbrief van een lelijk meisje" en een medley uit "‘t Schaep met de vijf pooten". Maar ook de "Caféscene" met Ton van Duinhoven (’68), "Ruzie aan de bar" (’68) en "Letter G éénakter" met Johnny Kraaijkamp sr. en Rijk de Gooijer, "Toen was het eten" met Leen Jongewaard, M’n laatste peuk en een interview met Willem Duys (1978). Op deze dvd’s zijn veel fragmenten te zien die Adèle maakte met Rob Touber, die met zijn unieke manier van regisseren zijn tijd ver vooruit was.

Op de DVD is ook het lied "Amsterdamse Kroeg" te vinden, hier zing Adèle Bloemendaal samen met Jenny Arean over hun liefde voor de Amsterdamse kroeg.

Juli 2006

Remake "Schaep met de vijf Pooten"

"'t Schaep met de vijf Pooten" kluisterde eind jaren zestig miljoenen mensen aan de buis. Op zich natuurlijk niet gek, want er waren maar twee kanalen. In ieder geval was het voor de KRO reden genoeg om miljoenen vrij te maken voor de remake van deze toen populaire serie.

De cast is inmiddels bekend gemaakt en zal o.a. bestaan uit: Georgina Verbaan, Jenny Arean, Ton Kas (o.a. Vet Hard), Laus Steenbeeke (Klokhuis) en Bianca Krijgsman (van Plien & Bianca) aangetrokken voor de serie. Eerder was overigens al bekend geworden dat Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca en Carrie Tefsen een hoofdrol vertolken. Ook iemand uit de originele serie krijgt een rolletje en dat is niemand minder dan Adèle Bloemendaal, al is het maar een gastrol.

Klik hier voor meer informatie.

Mei 2006

Het Verschil

In 1995 genoot Nederland van het alom geprezen en gelauwerde Tip Top, een muziektheatervoorstelling over het vooroorlogse joodse theateramusement. Een prachtige cast – met onder anderen Jenny Arean – bracht liedjes ten gehore van vooral joodse artiesten, die destijds optraden in de Amsterdamse bioscoop Tip Top.

De man achter het succes, Ruut Weissman, is ook de stuwende kracht achter het vervolg: Het Verschil, een geestige en ontroerende mix van muziektheater, cabaret, toneel en stand-up comedy.

Met Jenny Arean, Wende Snijders, Ali Çifteci en Manoushka Zeegelaar Breeveld staat er ook nu een fraaie cast, die afwisselend wordt aangevuld met stand-up comedians Raoul Heertje óf Jan Jaap van der Wal.

Klik hier voor meer informatie.

Januari 2006

"Tim gaat op reis"

In 2005 heeft Jenny het luisterboek "Tim gaat op reis" ingesproken. Een verhaal voor kinderen over de spannende avonturen van Tim en zijn knuffels.

Kijk voor meer informatie op de site van Harmen van Straaten.

December 2005

Jubileumconcert van het Metropole Orkest

Op kerstavond 24 december zond de NPS een deel uit van het jubileumconcert van het Metropole Orkest, dat op 6 november werd opgenomen in Theater Carré in Amsterdam. In het kader van het 60-jarige bestaan van het orkest gaven een groot aantal solisten acte de présence. Te zien waren Jenny Arean, Greetje Kauffeld, Gerard Cox, Paskal Jakobsen (Bløf), Dhroeh Nankoe, Trijntje Oosterhuis en de Portugese fadozanger Fernando Lameirinhas. Tijdens het concert kwam de enorme veelzijdigheid van het orkest tot uitdrukking. Van jazz tot moderne klassieke muziek en van wereldmuziek tot cabaret.

Juli 2005

Theaterportrettenserie van Maurice Heerdink

Op de website van de schilder Maurice Heerdink is een theaterportrettenserie te vinden met daarin prachtige schilderijen van onder andere Ellen Vogel, Willem Nijholt, Aus Greidanus jr. en... Jenny Arean!

Er volgen echter nog meer portretten. Zodra de serie voltooid is, zal er een tentoonstelling worden georganiseerd in het Westfries Museum in Hoorn. Naar verwachting zal dat volgend jaar zijn.

Maurice Heerdink studeerde in 1981 af op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn vrije werk en portretten zijn te vinden in privé-kunstcollecties in Europa en Amerika.

Klik hier om de overige portretten op de site van Maurice Heerdink te bekijken.

Met dank aan Maurice Heerdink voor het beschikbaar stellen van de afbeelding!

Beweeg met de muis over de afbeelding om te vergroten.

Juni 2005

Jenny Arean in "de Jantjes"

Jenny Arean speelt vanaf 17 mei de rol van tante Piet in de musical 'De Jantjes'. Zij heeft deze rol overgenomen van Carry Tefsen die gaat repeteren voor het speciaal voor haar geschreven toneelstuk 'Champagne'.

Klik hier voor meer informatie.

Mei 2005

Cd "Jenny Arean Solo"

Onlangs is de cd "Jenny Arean Solo" verschenen, met liedjes uit de gelijknamige theatershow.

Vormgevingsproject Hanneke Gommers

Kunstenares Hanneke Gommers was verantwoordelijk voor de vormgeving van het Koningstheater in Den Bosch en heeft inmiddels ook een plan ontwikkeld voor het nieuwe Koningstheater, ook in Den Bosch.

Zij gaat een aantal schilderijen maken van personen en gebeurtenissen die de Nederlandse kleinkunst karakteriseren. Éen van de reeds geportreteerden is Jenny Arean.

Februari 2005

Recensies "Jenny Arean Solo"

Recensenten zijn erg te spreken over de nieuwe voorstelling "Jenny Arean Solo". In de pers zijn na de première lovende kritieken verschenen:

 • "... ze zingt. Met heel haar hart en ziel, haar hele hebben en houden, met haar ogen, haar wenkbrauwen, haar handen, ze haalt het uit haar tenen en uit haar vingertoppen." - Haagsche Courant
 • "Ze toont haar kwaliteit als één van de beste vertolkers van het theaterlied" - De Volkskrant
 • "Een stem die nog nooit zo mooi en doorleefd is geweest" - Algemeen Dagblad
 • "Ze zingt krachtig, gloedvol en zó zuiver breed en diep, bij het opentrekken van dat machtige orgel" - Dagblad van het Noorden.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny Arean in "Opium"

Op zondag 6 februari was Jenny Arean te gast in het radioprogramma "Opium" van de AVRO. Daarin vertelde ze onder andere over "Jenny Arean Solo" en het ontstaan daarvan.

Klik hier om de uitzending te beluisteren (spoel door naar 40:34).

December 2004

Herhaling "Het Meisje Met De Blauwe Hoed"

NCRV herhaalt de beroemde serie "Het meisje met de blauwe hoed" vanaf dinsdag 28 december om 16.05 uur op Nederland 1!

In 1973 zond de NCRV de muzikale comedy "Het meisje met de blauwe hoed" uit. Nu, ruim 30 jaar later, is deze beroemde serie nogmaals te zien. Hoofdrollen zijn er voor Jenny Arean, Huib Rooymans en André van Duin.

Uitzenddata op Nederland 1:
Deel 1: dinsdag 28 december om 16.05 uur
Deel 2: woensdag 29 december om 16.05 uur
Deel 3: donderdag 30 december om 16.05 uur
Deel 4: op vrijdag 31 december om 16.05 uur

Klik hier voor meer informatie.

November 2004

Jenny en klassiek ballet

Het klassieke ballet van Tsjaikovski, De notenkraker is verschenen in een bijzondere uitgave.

De muziek is uitgevoerd door het Kirov Orkest uit Sint-Petersburg onder leiding van topdirigent Valery Gergiev. De tekstbewerking is gemaakt door Harmen van Straaten, die tevens de illustraties verzorgde, en het verhaal wordt voorgelezen door niemand minder dan Jenny Arean.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny Arean in Kopspijkers

Op 9 oktober was Jenny te zien in het programma Kopspijkers. In het Kopspijkerspel nam ze het op tegen Marnix Kappers.

Augustus 2004

Jenny Arean spreekt tekenfilm in

De tekenfilm "Paniek op de prairie" is de nieuwste tekenfilm uit de stal van Disney. De liedjes zijn verzorgd door Oscarwinnaar Alan Menken ("De Kleine Zeemeermin", "Belle en het Beest", "Aladdin"). Marjolijn Touw spreekt de stem van Maggie in. Jenny Arean is Mrs. Calloway en Grace wordt ingesproken door Anneke Beukman. Howard Komproe spreekt de stem in van het stoere paard Buck.

Het verhaal: "Ergens in het Wilde Westen staat de mooie melkveeboerderij Patch of Heaven. Alle beesten leven in harmonie met elkaar en zijn dol op hun oude eigenaresse. Maar dan krijgt de boerin te horen dat haar boerderij onteigend wordt. Drie geëmancipeerde koeien besluiten om hun range te redden en bedenken een plannetje. Ze gaan de sluwe veedief Alameda Slim gevangen nemen en met de beloning de range vrijkopen. Alameda Slim hypnotiseert vee met de klanken van zijn gitaar en zijn gejodel, maar dit weerhoudt de drie koeien, Maggie, Mrs. Calloway en Grace er niet van om samen met Buck het Ninja paard op pad te gaan."

Juli 2004

"Telkens weer het dorp" in reprise

Wegens groot succes gaat "Telkens weer het dorp" in reprise van 15 september tot 31 oktober. Van 5 oktober tot 31 oktober is de show te zien in Het Werkteater te Amsterdam. De voorstelling is daar wekelijks te zien op woensdag, donderdag om 20:15 uur en op zondagen om 15:00 uur.

Mei 2004

Jenny Arean "Jenny Arean Solo"

In het seizoen 2004-2005 brengt Jenny Arean een nieuwe one-womanshow. Eén zoals alleen zij die kan brengen. Met passie, gevoel voor nostalgie en humor en met die unieke stem waarmee zij een ieder in vervoering weet te brengen. In een hoog tempo zingt zij deels nieuwe, deels bekende songs, gelardeerd met scherpe one-liners en conferences.

Klik hier voor meer informatie.

Jenny Arean in 'Hoge Bomen'

Hoge Bomen is een documentaire serie van de AVRO die wordt gepresenteerd door Pieter Jan Hagens. Hoge Bomen brengt ongeautoriseerde portretten van markante personen. De hoofdpersoon zelf komt niet aan het woord, maar vrienden, familie en intimi schetsen een zo waarheidsgetrouw mogelijk, psychologisch beeld van hem/haar.

In aflevering 5 die op 11 mei wordt uitgezonden staat Wim Kan centraal. In 1936 richten Wim en Corry het ABC-cabaret op. Zij brengen een nieuw soort cabaret: kritisch en geëngageerd naar de maatstaven van die tijd. Het ABC-cabaret zal in de loop van de decennia uitgroeien tot een instituut waarbij vele artiesten (zoals Jenny Arean, Frits Lambrechts en Wieteke van Dort) worden opgeleid.

In deze aflevering zal ook Jenny Arean aan het woord komen.

Maart 2004

Jenny Arean zingt "Leve de bouwput"

Op donderdag 1 april 2004 verruilt Jenny Arean voor één keer het theater voor de bouwput op het Rokin te Amsterdam. Ondersteund door de Mannen van het Groot Concertkoor Amsterdam, zingt zij het speciaal geschreven lied "Leve de bouwput".

Op 1 april om 20.00 uur verruilt zij eenmalig het theater voor de bouwput van het toekomstige NoordZuidlijn station Rokin om Leve de Bouwput op te voeren. Zij wordt daarbij ondersteund door de Mannen van het Groot Concertkoor Amsterdam.

De tekst van "Leve de Bouwput" is voor de gelegenheid geschreven door dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel. De muziek is gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen.

Het optreden is voor iedereen gratis toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie.

Cd "Telkens weer het dorp"

Onlangs is de cd "Telkens weer het dorp" verschenen, met alle liedjes uit de gelijknamige theatershow.

Augustus 2003

"Maandag Prinsjesdag"

Op maandag 18 augustus was Jenny Arean te gast in het programma Maandag Prinsjesdag van Joost Prinsen. Het programma werd live uitgezonden vanuit De Plantage in Amsterdam. Helaas geen optreden van Jenny en Joost samen, maar wel een aantal prachtige nummers van Karin Bloemen.

Mei 2003

"Telkens weer het dorp"

Jenny Arean, Marnix Kappers, Joke de Kruijf en Tony Neef gaan in het theaterstuk ongeveer 26 liedjes vertolken. De teksten die de liedjes verbinden, worden geschreven door Ton Vorstenbosch en Hans van der Woude, de huidige levenspartner van Wiegersma. Wiegersma was de levensgezel van, de in 1974 overleden, Wim Sonneveld.

Welke liedjes gezongen gaan worden is nog niet bekend. Friso Wiegersma zegt dat de liedjes niet gemoderniseerd worden "De meeste mensen die zullen komen luisteren, kennen die liedjes toch zoals ze oorspronkelijk waren en vaak is de eerste opvatting van hoe het moet toch ook de leukste. Toch zitten er wel eigentijdse verrassingen in, hoor", zegt Wiegersma.