Familie

Jenny Arean is afkomstig uit een artistieke familie. Haar moeder (Conny Renoir) trad veelvuldig op voor radio en televisie. Haar grootvader (Willem van der Noordt) vormde samen met zijn vrouw (Henny Verra) "Duo van Noord", dat zowel in Nederland als België optrad met cabaretliedjes.

Hieronder zijn een aantal korte biografieën over haar familie te vinden.

Conny Renoir

Rotterdam, 17 december 1921 - 2014Conny Renoir

(Joanna Josina van der Noordt) Via haar moeder (Henny Verra) is zij verwant aan de circusfamilie Hagenbeck, waarmee zij als jong meisje rondtrok. In 1939 maakte zij haar debuut als radiozangeres in een programma met de Ramblers en het gitaarduo Johnny en Jones. Na de oorlog volgde werk bij de hoorspelkern en in talrijke amusementsprogramma's. Zij hield zich bezig met het schrijven en vertalen van teksten voor René Frank, Jacco van Renesse en haar dochter Jenny Arean. Als cabaretière en chansonnière trad zij veelvuldig op voor radio en televisie.

Willem van der Noordt

Rotterdam, 23 april 1892 - 's Gravenhage, 3 januari 1972

Willem van der Noordt was de echtgenoot van de soubrette Henny Verra, met wie hij jarenlang het "Duo van Noord" vormde, dat zowel in Nederland als België optrad met cabaretliedjes. Conny Renoir is zijn dochter, Jenny Arean zijn kleindochter.

Henny Verra

Borgerhout (B), 5 augustus 1898 - Amsterdam, 14 juli 1975
(Joanna Anna Edmunda Verhas)

Henny Verra was de moeder van Conny Renoir en de grootmoeder van Jenny Arean. Ze groeide op in Reims.

Toen Willem van der Noordt op zoek ging naar een nieuwe collega ontmoette hij Henny Verra. Op de vlucht voor de oorlog in haar eigen land kwam ze tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Nederland.

Eenmaal in Nederland vormde zij met haar echtgenoot Willem van der Noordt het "Duo van Noord", dat optrad met een repertoire, bestaande uit werk van o.m. Ferry, Paoli, Rinus Niessen en Willem van Iependaal. Zij werkte in tal van cabaretprogramma's, waaronder die van Jean Louis Pisuisse, Paul Ostra en Frans Nienhuys, maar trad na de oorlog slechts incidenteel op. Zo bracht zij in Wim Ibo's "Waar blijft de tijd" (1964) nog eens haar liedje "Struikelblokje"

3 generaties bij Wim Ibo

In het programma "Waar blijft de tijd" van Wim Ibo uit 1964 waren de drie generaties samen te zien.