De dame zet zich schrap

Het verhaal

Deze show brengt een tijdloze ode aan Amsterdam.

Jenny Arean vroeg aan Willem Wilmink de show te schrijven en ze gaf hem in een brief aan dat de geur van verschillende delen in de stad voorop moest staan. Ze hoorde lange tijd niets van hem, tot ze van hem een kaartje kreeg met een molentje erop. Hij liet haar toen weten er nog niet uit te zijn. Na een poosje meldde hij: "Ik kan het niet, ik heb het geprobeerd, maar ik heb inmiddels zo'n hekel aan die stad gekregen". Hij was toen net weer verhuisd naar zijn geboortestad Enschede en had het in het Westen niet prettig gevonden.

Daarna heeft ze de opdracht doorgespeeld aan Jan Boerstoel, die haar liefde voor Amsterdam wel deelde. En zo ontstond ook het nummer "Amsterdams parfum".

Theatershow van Jenny Arean ¹Gescheiden vrouw op oorlogspadª, opgenomen in het Nieuwe de la Mar theater te Amsterdam.Credits

Onbekend

Premièredatum

Onbekend

Overig

Het uit deze show afkomstige "Iemand Moet Het Doen" werd bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs. Deze prijs werd in ontvangst genomen door de schrijver Jan Boerstoel en componist Martin van Dijk en Jenny Arean als uitvoerende artieste.

Van deze show uit 1993 verschenen de liedjes ook op een album: "De dame zet zich schrap".