Biografie

Op 4 oktober 1942 wordt Jenny Arean als Johanna Jenneke Josepha Klarenbeek geboren in Lisse, als dochter van een kelner en een zangeres. Haar moeder (Conny Renoir) trad veelvuldig op voor radio en televisie. Haar grootvader (Willem van der Noordt) vormde samen met zijn vrouw (Henny Verra) "Duo van Noord", dat zowel in Nederland als België optrad met cabaretliedjes. Van haar moeders kant komt ze dus uit een artistieke familie. Als haar ouders gaan scheiden komt ze op een internaat terecht. Later, als ze op de huishoudschool zit, woont ze met haar moeder in Amsterdam, in de Pijp.

Op haar veertiende ziet ze een optreden van Wim Sonneveld en vanaf dat moment weet ze precies wat ze wil: "Ik was veertien, zag Wim Sonneveld in het theater en was verkocht. Wat hij maakte, was zulk elegant cabaret. Het was smaakvol, mooi van aankleding, prachtig van decor en de muzikanten waren fantastisch. Ach, die man had zoveel stijl. En dan die betoverende grote blauwe ogen. Dat vileine, geparenteerd aan humor. Toen ik dat zag, kon ik alleen nog maar denken: Dat is wat ik bedoel! Dat is wat ik wil!".

Een jaar later stopt ze met de huishoudschool en vindt ze werk in de huishouding. Als ze zeventien is doet ze auditie bij het ABC-cabaret van Wim Kan en zijn vrouw Corrie Vonk. Ze draagt "Ubbeltje van de bakker" van Annie M.G. Schmidt voor en zong "Ik ben zo blij dat ik een stukje van de wereld ben" van Rudi Carrell.

"Een kind van het vak", oordeelt Corrie Vonk. "Wat ze van de shows van Kan vond?", informeerde ze nog. Eh, die kende ze eigenlijk niet, ze ging altijd naar Wim Sonneveld, flapte ze er tot haar schrik uit. Corrie Vonk kwam niet meer bij van het lachen. Ze werd aangenomen. Maar die náám van d'r - die kon natuurlijk niet. Johanna Jenneke Josepha Klarenbeek, besloot mevrouw Vonk, zou door het artiestenleven gaan als Jenny Arean.

1960 - 1970

In april 1960 debuteerde ze bij het ABC-cabaret van Wim Kan. Haar eerste rolletje is in "De kamerlinde". Met Corrie Vonk in een grote bloempot, bladeren aan het hoofd gestikt. Later krijgt ze hoofdrollen in musicals als "Er Valt Een Ster" en "Vadertje Langbeen".

In 1963 trouwt ze met de acteur Huib Rooymans, met wie ze op 4 januari 1971 ook een dochter krijgt, Myra.

In dat jaar krijgt ze haar eerste grote solo "Meid met een mes". Vanaf dat jaar speelt ze in toneelproducties: met toneelgroep Ensemble speelt ze "Hooikoorts" en "Het Leven Van Bertold Brecht", met toneelgroep Globe speelt ze "Mahagony". Tussendoor (1966) speelt Jenny Arean in de musical "Anatevka".

1971 - 1976

De musical "En Nu Naar Bed" uit 1971 betekent haar eerste samenwerking met Annie M.G. Schmidt. Het bekendste nummer uit deze show is: "Vluchten Kan Niet Meer", een duet van hoofdrolspeler Frans Halsema en zijn meisje Jenny Arean. Jenny: "Ik ben een contra-alt en dat past juist goed bij een echte vrouwenstem. Ik heb eerder problemen in duetten met mannen, omdat ik in dezelfde toonsoort zing. Met Frans Halsema in "Vluchten Kan Niet Meer" matchte het juist mooi, omdat Harry Bannink geen eerste en tweede stem had geschreven. Het is geschreven op onze twee stemmen, waardoor we niet in elkaars vaarwater zitten."

In 1972 maakt de NCRV een muzikaal spel van het boek van Johan Fabricius: "Het meisje met de blauwe hoed" met Jenny Arean in de hoofdrol. De zevendelige televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1935 (met o.a. Lou Bandy en Truus van Aalten). De film was op zijn beurt weer gebaseerd op een (enigszins) autobiografische roman van Johan Fabricius.

In 1973 gaan Jenny en Huib Rooymans uit elkaar.

In 1975 en 1976 staat ze met Robert Long en Dimitri Frenkel Frank op het podium in het programma's "Scherts, Satire En Ander Snoepgoed I" en "Scherts, Satire En Ander Snoepgoed II". In deze shows ontdekt ze eigenlijk pas dat ze ook gek kan doen. In het nummer "Gut kijk haar" maakte ze daar dan ook goed gebruik van.

1977 - 1978

In 1977 wordt het duet "Vluchten Kan Niet Meer" met Frans Halsema een grote hit. Dit lied is afkomstig uit de uit 1971 daterende musical "En nu naar bed" van Annie M.G. Schmidt en Harrie Bannink, maar wordt pas nadat het op single uitgebracht is een grote hit, misschien ook wel door de toenmalige politieke situatie, die in dit lied op een zeer treffende, haast beklemmende wijze bezongen wordt?

1979

In 1979 werkt Jenny mee aan de van oorsprong Amerikaanse theatermusical "De Club" samen met onder andere Adèle Bloemendaal, Annet Nieuwenhuyzen en Els van Rooden. Het is een successtuk van de Amerikaanse schrijfster Eve Merriam.

De schrijftster heeft met dit stuk geprobeerd te laten zien wat chauvinisme met mannen en vrouwen doet. De zeven mannenrollen worden door vrouwen gespeeld. "Het ging mij er helemaal niet om dat de musical een boodschap zou hebben. Ik ben meer voor het gegeven gevallen. Zeven vrouwen die mannen spelen komen nooit voor. Dat vond ik aantrekkelijk. Verder is die musical natuurlijk een collage, een breilap van liedjes. Dat trok me ook geweldig", aldus Jenny.

1980 - 1984

Begin jaren tachtig heeft Jenny een verhouding met Ischa Meijer. "Hij was meteen genadeloos, een stoomwals. Onze relatie was twee weken oud toen ik op een dag thuiskwam en er een groot bureau bij mij naar boven getakeld werd. Ik had nog net de keuze gehad of ik in zijn huis wilde of hij in dat van mij, en hup: daar kwam het meubilair."

Met Ischa schrijft ze een aantal theaterprogramma's waarin ze ook samen spelen. Eén van deze programma's, "En God Zag Dat Het Goed Was", verschijnt op plaat. In deze tijd speelt ze ook in een aantal televisieprogramma's onder de regie van Rob Touber.

1985 - 1994

Op aanraden van Ischa Meijer besluit ze om soloprogramma's te gaan maken. "Het talent dat je hebt moet ten volle aan bod komen", had Ischa Meijer gezegd. "Iedereen wil voor jou schrijven."

Haar eerste solotheaterprogramma, "Gescheiden Vrouw Op Oorlogspad", speelt ze in 1985. Voor dit programma ontvangt ze de Johan Kaart Prijs en de Scheveningen Cabaret prijs. Daarna volgen de voorstellingen "Voorts Gaat Ie Weer (1986)", "Neem je een apie voor me mee (1988)" en "Het Huishoudsyndroom" (1991).

In 1991 verschijnt een album waarop Arean liedjes van Ischa Meijer zingt. Een jaar later ontvangt ze de Annie M.G. Schmidt-prijs. Haar soloprogramma "De Dame Zet Zich Schrap" uit 1993 komt uit op CD. Inmiddels heeft ze ook een Gouden Harp (1993) én een Edison (1994) gekregen.

1995 - 1997

In 1996 speelt ze onder meer met Joost Prinsen de musical "Tip Top", met liedjes uit de jaren dertig en veertig van voornamelijk joodse artiesten die toentertijd vaak in de Amsterdamse bioscoop Tip Top optraden. Van die liedjes wordt wederom een album gemaakt.

Daarnaast ontvangt ze voor de tweede maal de Annie M.G. Schmidt-prijs. In 1996 trad ze ook op tijdens de opening van de Uitmarkt in Amsterdam.

In datzelfde jaar werd zo ook door Arjan Ederveen en Tosca Niterink op de hak genomen in het programma "Borreltijd", iets waar ze smakelijk om moest lachen.

Een jaar later staat Arean samen met Lucretia van der Vloot in het theater, waar ze een muzikale show brengen afgewisseld met korte conferences. Ook krijgt ze weer een prijs: de Gouden Notenkraker.

1998

Vanaf 1998 speelt Jenny, afgewisseld door Jasperina de Jong, de hoofdrol in de Annie M.G. Schmidt-musical "Heerlijk Duurt Het Langst". De pers keek erg uit naar de nieuwe rolbezetting van deze musical uit 1965. Vooral de gedeelde hoofdrol van Jenny Arean en Jasperina de Jong werd met spanning tegemoet gezien. Natuurlijk kon bijna geen enkele criticus de verleiding weerstaan om de prestaties van Arean en De Jong tegen elkaar af te zetten. Maar hoe groot men de verschillen tussen de twee uitvoeringen ook vond (de een wat meer komisch en de ander wat meer ironisch) de recensenten zagen in de meeste gevallen geen aanleiding de voorstelling als een wedstrijd te verslaan. Er viel geen winnaar of verliezer aan te wijzen, want er was volgens de Annie M.G. Schmidt-biograaf en Parool-journalist Hans Vogel sprake van "twee vorstinnen en één koninkrijk".

1999

Op initiatief van de VARA nemen bekende Nederlandse artiesten een album op met liedjes van Jacques Brel. Ook Jenny Arean wordt gevraagd, haar bijdrage is getiteld "Kinderen Van".

Eind 1999 tot begin 2000 is ze samen met Marjolijn Touw te zien in de musical "Chicago" als Mama Morton.

Verder is er in 1999 een soort Best Of-album van Jenny Arean uitgekomen: "Portret", met de mooiste liedjes uit haar hele carrière, het is (terecht) een dubbelalbum geworden.

2000

In 2000 vond Jenny Arean het tijd worden voor een terugblik op haar 40-jarige carrière en brengt ze de voorstelling "Voorwaarts en niet vergeten" op de planken. Hierin brengt ze de mooiste nummers uit haar carrière ten gehore, afgewisseld met anekdotes.

2001

Jenny Arean heeft samen met Mieke Stemerdink (van de Gigantjes) en Marjan Luif, als "De dames van Aemstel", een speciale versie van Tol Hansse's "Big City" ingezongen voor een TV-spotje op de Amsterdamse kabelzender AT5. Het is een protest tegen de voorgestelde deelraad voor het centrum van de hoofdstad.

Eind 2001 is Jenny Arean opnieuw in een remake van een Schmidt/Bannink musical te zien: Foxtrot. Deze musical was tot eind 2001 te zien in het Oude Luxor Theater te Rotterdam.

2002

Begin 2002 is Jenny met Foxtrot door het land gaan reizen en zijn een aantal theaters in Nederland bezocht.

Aan het eind van 2002 is Jenny samen met Willeke Alberti begonnen met de voorstellingen van "Klarenbeek en Verbrugge". Het was een theaterproductie met persoonlijke verhalen, monologen, conferences en waarin natuurlijk ook veel gezongen wordt, met allerlei nieuw materiaal. Hoewel de voorstelling in eerste instantie slecht door de pers werd ontvangen, bleek de voorstelling gaandeweg erg te groeien. Jenny: "Het is een zwaar proces geweest: ik had het idee opgevat twee verschillende werelden bij elkaar te brengen. Een leuk idee in theorie, maar in de praktijk blijkt zoiets nog niet zo simpel te zijn. Bij de première was de voorstelling absoluut nog niet klaar, daar was ik on-ge-luk-kig mee. Ik vreesde voor onze afsluiting in Carré. Die zaal was helemaal uitverkocht. Pas een week of zes na de première liepen de dialogen goed. Toen konden we gaan pingpongen, en daar gaat het om. Het begon steeds leuker te worden. En uiteindelijk werd Carré een groot succes."

2003

In april 2003 heeft Jenny haar theatershow "Klarenbeek en Verbrugge" met Willeke Alberti met 4 dagen in Carré beëindigd.

In de jaren 90 publiceerde Friso Wiegersma "Telkens weer het Dorp". Een boek over de totstandkoming en de achtergronden van de onvergetelijke liedjes die hij in de loop der jaren heeft geschreven voor Wim Sonneveld, Frans Halsema, Leen Jongewaard, Purper, Willem Nijholt, Willeke Alberti en vele andere artiesten die werk van hem vertolkten.

Dit boek vormde het uitgangspunt voor een theatraal concert met Jenny, Marnix Kappers, Tony Neef en Joke de Kruijf. De teksten die de liedjes verbinden, zijn geschreven door Ton Vorstenbosch en Hans van der Woude, de levenspartner van Friso Wiegersma. Wiegersma was de levensgezel van, de in 1974 overleden, Wim Sonneveld.

Na een aantal try-outs ging op 11 december 2003 "Telkens weer het dorp" in première een voorstelling met Jenny Arean, Marnix Kappers, Tony Neef en Joke de Kruijf.

2004

Tot eind oktober 2004 was Jenny in het theater te zien in "Telkens weer het dorp". Verder heeft ze dat jaar de stem van Mrs. Calloway voor de Nederlandstalige versie van de Disney-tekenfilm "Paniek op de prairie" ingesproken.

Daarnaast heeft ze een bijzondere uitgave van "De Notenkraker", het beroemde klassieke ballet van Tsjaikovski, ingesproken. De muziek is uitgevoerd door het Kirov Orkest uit Sint-Petersburg onder leiding van topdirigent Valery Gergiev. De tekstbewerking is gemaakt door Harmen van Straaten, die tevens de illustraties verzorgde, en het verhaal wordt voorgelezen door Jenny Arean.

2005

Na een aantal jaren samen met in anderen op het toneel te hebben gestaan, vond Jenny het tijd worden om weer solo het theater in te gaan. In het theaterseizoen van 2004/2005 was ze dan ook te met een nieuwe theatershow: "Solo". Een one-womanshow zoals alleen zij die kan brengen. Met passie, gevoel voor nostalgie en humor en met die unieke stem waarmee zij een ieder in vervoering weet te brengen. Die stem liet zij in dit programma veelvuldig horen: in een hoog tempo zong ze grotendeels nieuwe songs, afgewisseld met scherpe one-liners en conferences. De recensies waren uitermate positief en Jenny was ook regelmatig op radio en tv te horen en te zien. De laatste voorstelling van "Solo" was op dinsdag 31 mei in het Nieuwe de La Mar te Amsterdam.

Na de laatste voorstellingen van "Solo" heeft Jenny de rol van tante Piet in de musical "De Jantjes" overgenomen van Carry Tefsen, die aan haar repetitie begon voor het toneelstuk "Champagne".

In 2005 werd Jenny oma van kleindochter Jente.

2006

2006 was een jaar zonder een grote rondreizende voorstelling langs de theaters. Dit jaar heeft ze meegespeeld in de remake van "'t Schaep met de 5 Pooten". Jenny kroop in de huid van Riek Balk, de vrouw van Arie, die af en toe op de wasserette van tante Door past.

2007

Begin 2007 was Jenny te zien in "Het verschil", een vervolg op "Tip Top". Het was een voorstelling met een mengelmoes van stijlen: muziektheater, toneel, cabaret, stand-up comedy, allemaal ingrediënten die samen een boeiende soep tevoorschijn toverden. Het verhaal ging over een broer en zus die verstoten werden uit de harmonieuze wereld die ze als kind hebben leren kennen. Temidden van alle verschrikkingen die ze meemaken, blijft hun diepste wezen onaangetast: de wil om te leven en de kracht van de liefde.

Eind 2007 tot en met april 2008 is Jenny weer met een solovoorstelling in de Nederland theaters te zien. In een hoog tempo zingt zij - deels nieuwe, deels bekende - songs, gelardeerd met scherpe one-liners en conferences. In deze solovoorstelling, die buitengewoon goede recensies krijgt, is Jenny Arean op haar best, en precies zoals het publiek haar het liefste ziet!

2008

Tot eind april 2008 was Jenny in de Nederlandse theaters te zien met "Jenny Arean In Concert".

De zomer van 2008 stond grotendeels in het teken van de opnamen van het vervolg op "'t Schaep met de 5 Pooten": "'t Vrije Schaep". Het zijn nieuw geschreven afleveringen die zich afspelen op een camping in Noord Holland.

Verder heeft ze Loes Luca vervangen tijdens een concert op de uitmarkt (In de ban van Bannink).

2009

Begin 2009 was "'t Vrije Schaep" acht weken lang te zien bij de KRO. Het bleek een enorm succes te zijn en er wordt druk gewerkt aan een derde seizoen, die zich waarschijnlijk af gaat spelen op een camping in Spanje. In februari is de DVD met de afleveringen verschenen.

Omdat ze al bijna 50 jaar in het vak zit, werd er 30 maart 2009 een hommage-avond voor Jenny georganiseerd. Op deze avond kreeg ze uit handen van haar dochter Myra het eerste exemplaar van de DVD-box "Jenny door de jaren heen" uitgereikt.

In het theaterseizoen 2008/2009 was Jenny op tournee met Tango Dorado. Na een optreden op de Uitmarkt van 2009 was ze in het theaterseizoen 2009/2010 op toernee gegaan met Louis van Dijk.

2010

Van januari tot en met april was Jenny te horen in het hoorspel "De Moker". In het najaar van 2010 was ze op tv te zien in het vervolg op "'t Vrije Schaep": "'t Spaanse Schaep".

2011

In het theaterseizoen 2011-2012 was Jenny Arean samen met Tony Neef, Maaike Widdershoven en Joel de Tombe te zien in de show "Vroeger of later", met liedjes uit het repertoire van Robert Long.

2012

Dit jaar was Jenny te zien in het programma "Sterren op het doek" van Hanneke Groenteman. Jenny stond hier model voor een drietal kunstenaars, terwijl Hanneke met haar sprak over haar carrière en hetgeen haar zoal bezig houdt.

In het theaterseizoen 2012-2013 zal Jenny samen met Tony Neef een rol vertolken in de musical "Annie" van Albert Verlinde Entertainment. Jenny Arean gaat de rol van Miss Hannigan vertolken.

2013

In de zomer van 2012 is Jenny druk bezig geweest met de opnamen van "‘t Schaep in Mokum" dat vanaf januari 2013 uitgezonden werd.

In augustus heeft ze op de Uitmarkt in de hommage "Shaffy Symfonia" meegezongen ("De een wil een ander").

2014

Begin januari brak Jenny haar schouder en was ze niet in staat om haar rol naast Bram van der Vlugt in het toneelstuk "On Golden Pond" te spelen. In maart was ze voldoende hersteld om haar rol weer van Liz Snoijink over te nemen.

Op 5 mei trad Jenny op tijdens het Bevrijdingsconcert in Amsterdam. Ze zong de nummers "Cimetière" en "Zing dan", met daarbij muzikale ondersteuning van Philharmonie Zuidnederland. In de zomer van dat jaar is ze druk bezig geweest met de opnamen van "Schaep Ahoy".

2015

In het voorjaar van 2015 is Jenny op tv te zien in de nieuwe serie "Schaep Ahoy". Daarnaast had ze ook een kleine rol als Dokie in de film 'Hallo Bungalow'.

2016

In het voorjaar van 2016 is Jenny samen met collega Marijn Brouwers het theater ingegaan, het resultaat is een prachtige voorstelling met zowel oud als nieuw materiaal.

Daarnaast heeft ze eind 2016 de Blijvend Applaus Prijs gekregen. De prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur en 5000 euro, is 20 november uitgereikt in De Kleine Komedie in Amsterdam.

2017

Tot eind maart was Jenny te zien en te horen in de voorstelling met Marijn Brouwers.

In september was ze eenmalig te zien in de Rotterdamse theatershow 'De Oase Bar'. De Oase Bar sing-a-long is een exclusieve Rotterdamse serie van acht bijzondere concerten in vier edities.

2018

In het voorjaar van 2018 was Jenny te zien in de televisiefilm "Gewoon vrienden". "Ik vond het een leuke rol en leuke makers”, vertelt Jenny. "Als mensen mij bellen en vragen of ik mee wil doen in een film, dan lees ik het script, praat ik met de schrijver en regisseur. En als er een klik is en ik heb zin en tijd, dan zeg ik ja."

Op de dag voor koningsdag is Jenny benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. "Aanstormend talent zien u als een voorbeeld", "Schaap met duizend poten zou uw café moeten heten" en "uw publiek laat zich aan het lachen maken, laat zich inspireren en ontroeren", zijn een aantal quotes uit de toespraak van Van Aartsen.

Op 22 en 23 oktober trad Jenny op in een hommage voorstelling aan Robert Long, die dit jaar 75 zou zijn geworden. In "Uit liefde en respect" brachten 12 topartiesten onder leiding van het Metropole Orkest zijn Nederlandstalige repertoire opnieuw ten gehore.

Op 12 en 13 november trad Jenny op in de show "Annie M.G. in Carré", samen met Huub van der Lubbe, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, Janne Schra, de Zusjes van Wanrooy, Het Haags Matrozenkantoor en muzikaal leider Pol Vanfleteren was het een onvergetelijke avond.

Tevens is er in 2018 een biografie over haar verschenen.

2019

Begin december is Jenny te zien in de theatershow "Ramses Leeft!". Een show in samenwerking met het Metropole Orkest.

2020

In het theaterseizoen 2020-2021 zou Jenny met Brigitte Kaandorp gaan toeren, door de coronacrisis moest deze show uitgesteld worden.

Wel was ze dit jaar te zien in het AVROTROS-programma "Volle Zalen".

2021

Dit jaar was Jenny te gast in het programma "Klassiekers met Kleinsma", waarin ze het lied "Cimetière" en samen met Simone Kleinsma het lied "Op een mooie pinksterdag" zong.

In 2021 is ook de show "Gedeelde Smart" in première gegaan, een gezamenlijke met Brigitte Kaandorp, waarbij Jenny en Brigtte hoogtepunten uit hun loopbaan zingen en samen een aantal conferences verzorgen.

2022

Ook in 2022 is Jenny met Brigitte te zien in "Gedeelde Smart". Naast de gewone voorstellingen in de theaters, speelden ze ook een Waddenzeetournee. Met de klipper de ‘Gulden Belofte’, een tweemaster uit Monnickendam, startten ze op 8 juli 2022 in Den Helder en zeilden ze in tien dagen van Texel naar Schiermonnikoog, om via Dokkum weer huiswaarts te keren. Op alle eilanden speelden zij de voorstelling "Gedeelde Smart". Tot eind december van dat jaar werd de voorstelling in uitverkochte zalen door het hele land gespeeld.

Op maandag 19 september 2022 werd in de Kleine Komedie in Amsterdam het boek "Gewoon opnieuw" met liedteksten van Jurrian van Dongen gepresenteerd. De presentatie was in handen van Brigitte Kaandorp. Gedurende deze avond zong Jenny Arean de liedjes "Halleluja, Amen" en "De mooie dingen". Aan het eind van de avond kregen Jenny en George Groot het eerste exemplaar van het boek uitgereikt en vertelde Jurrian dat hij door de show "Neem je een apie voor me mee" wist dat hij in de theaterwereld hoorde.

2023

In 2023 speelt Jenny zichzelf in de serie "CAST". CAST is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media. Met tal van bekende acteurs die ‘zichzelf’ spelen, zoals Elise Schaap, Pierre Bokma, Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Mark Rietman, Jenny Arean, Willeke van Ammelrooy, Ferry Doedens, Karin Bloemen, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Erik van Muiswinkel, Birgit Schuurman, Sosha Duysker, Maaike Martens, Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Theo Maassen en anderen.

Op 5 mei was Jenny één van de artiesten die de nationale viering van Bevrijdingsdag op 5 mei afsloten. Ze deed dat 's avonds tijdens het traditionele "concert op de Amstel" in Amsterdam. Het concert werd rechtstreeks uitgezonden op NPO1.

Later dit jaar trad ze op in Ramses 90, een hommage aan Ramses Shaffy in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze avond werd georganiseerd door het Amsterdams Kleinkunst Festival. Aanleiding was de negentigste geboortedag van de in 2009 overleden chansonnier.

In het Sinterklaasjournaal van 20 november had Jenny samen met Hans Croiset een rolletje als Jan en Rietje, over de stress die de Sinterklaastijd bij oudere mensen oplevert.

2024

In februari was Jenny te zien in het programma "Verborgen Verleden". In dit programma duiken bekende Nederlanders in hun eigen familiegeschiedenis. In Archief Eemland liggen de liefdesbrieven die een Belgische frontsoldaat naar Jenny’s oma stuurde. De liefdesbrieven van haar oma zelf zijn helaas niet bewaard gebleven.

Eind juni was Jenny te zien tijdens de "Vriendenloterij concerten" in het concertgebouw in Amsterdam.