Conny Stuart
Conny Stuart werd als Cornelia van Meijgaard op 5 september 1913 te Wijhe geboren, maar al snel verhuisde het gezin naar Den Haag, alwaar Conny opgroeide in de Zeestraat, een typisch Haagse staat in de buurt van het Vredespaleis.

Conny Stuart was, tot zij in 1987 ophield met optreden, één van Nederlands belangrijkste theaterpersoonlijkheden. Haar professionele carrière begon in 1939 bij het radio-orkest 'De Romancers' van Gerard van Krevelen, waarna ze in korte tijd uitgroeide tot een chansonnière van formaat.

Niet lang daarna sloot Conny Stuart zich aan bij het cabaret van Wim Sonneveld. Daar ontwikkelde ze haar komische talenten wat haar tot een buitengewoon veelzijdige artiest maakte. Na hier jarenlang de leading lady te zijn geweest, maakte Stuart halverwege de jaren zestig de overstap naar de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Het succes bleef ook hier niet uit en Stuart vierde met haar hoofdrol triomfen in 'Heerlijk duurt het langst', 'En nu naar bed', 'Wat een planeet', 'Madam' en 'De Dader heeft het gedaan'.

Conny Stuart is twee keer getrouwd geweest: de eerste keer met Henri Hofman, impresario en de vader van haar beide zoons. Haat tweede man was Joop Doderer. Beide huwelijken hielden geen stand, omdat het voor beide mannen moeilijk bleek om genoegen te nemen met een tweede plaats.

In 2004 is het boek "uitverkoren" verschenen. In dit boek beschrijft Paul Blom het leven van een vrouw die opklom tot de artistieke top van het Nederlandse theater en die daarnaast grote populariteit verwierf met haar werk voor de radio.

Conny Stuart overleed in augustus 2010 op 96-jarige leeftijd.